Se også
Aftensmad
Ovnbagt kylling med rabarber og citron
Saftig kylling møder friskhed fra rabarber og citron i denne uimodståelige ret – perfekt til en smagfuld middag! Du får opskriften her.
af Louisa Lorang.
6.05.2023
Foto: Rikke Westesen.
4 personer
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 6 bananskalotteløg
- 3 spsk. olivenolie
- Salt
- 350 g rabarber
- 2 usprøjtede citroner
- 3 spsk. honning
- 1 håndfuld frisk timian
Sådan laver du ovnbagt kylling med rabarber og citron
- Tænd ovnen på 220° varmluft.
- Skær kyllingen i 6-8 stykker, og fordel dem i et ovnfast fad.
- Pil løgene, og skær dem over på tværs. Fordel dem i fadet med kylling, og dryp med olivenolie. Krydr med salt.
- Bag begge dele i ovnen i 10-15 minutter. Rens imens rabarberne, og skær dem i skrå skiver.
- Skær citronerne i skiver. Fordel rabarber og citronskiver i fadet med kylling.
- Dryp med honning, og bag det hele i yderligere 30-35 minutter, eller til kyllingen er gylden og gennemstegt.
- Top med frisk timian, og servér retten direkte fra fadet, evt. med kartofler, en fyldig salat og brød.