Aftensmad

Pasta med svampe og kryddersmør

Af Jan-Erik Hagbohm. 3.04.2019
Foto: Peter Kam.
Pasta findes i mange varianter og er altid et hit. Her får du opskriften på en lækker pasta med svampe og kryddersmør, der er en skøn hverdagsret.

Lumaconi er en pastatype, der er formet som snegle og er hule inden i. Lumaconipastaen fungerer godt i retter, hvor de øvrige ingredienser kan virke som fyld i pastaen. Her serverer vi den cremede, skønne pasta med svampe og kryddersmør - lidt en hverdagsredning og opskrift får I her.

Prøv også: One pot-nudler med squash og svampe.

Det skal du bruge til pasta med svampe og kryddersmør:

(4 personer)

Kryddersmør:

  • 1 hvidløgsfed
  • ½ lime
  • 1 spsk. basilikum
  • 75 g smør, stuetemperatur
  • 1 knivspids chiliflager
  • Salt og peber

Pasta med svampe:

  • 300 g lumaconipasta
  • 2 hvidløgsfed
  • 1 dl blandede urter, fx salvie, timian og basilikum
  • 200 g store champignoner
  • Olivenolie
  • Lidt parmesan

Vild med pasta? Prøv også græsk pastasalat.

Sådan laver du pasta med svampe og kryddersmør:

Kryddersmør:

  • Pres hvidløg, riv limeskal og hak basilikum fint.
  • Bland med smør og chiliflager.
  • Smag til med salt og peber, og sæt til side.

Pasta med svampe:

  • Kog pasta efter anvisning på pakken.
  • Hak hvidløg og urter fint.
  • Skær champignonerne i skiver, og steg i olivenolie, indtil de begynder at få farve.
  • Tilsæt hvidløg og urter, og steg i et par minutter.
  • Bland pastaen sammen med champignonerne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Riv parmesan.
  • Servér varm sammen med kryddersmør, og drys med parmesan.