Aftensmad
Aftensmad
Pasta med svampe og kryddersmør
Pasta findes i mange varianter og er altid et hit. Her får du opskriften på en lækker pasta med svampe og kryddersmør, der er en skøn hverdagsret.
Af Jan-Erik Hagbohm.
3.04.2019
Foto: Peter Kam.
Lumaconi er en pastatype, der er formet som snegle og er hule inden i. Lumaconipastaen fungerer godt i retter, hvor de øvrige ingredienser kan virke som fyld i pastaen. Her serverer vi den cremede, skønne pasta med svampe og kryddersmør - lidt en hverdagsredning og opskrift får I her.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: One pot-nudler med squash og svampe.
Det skal du bruge til pasta med svampe og kryddersmør:
(4 personer)
Kryddersmør:
- 1 hvidløgsfed
- ½ lime
- 1 spsk. basilikum
- 75 g smør, stuetemperatur
- 1 knivspids chiliflager
- Salt og peber
Pasta med svampe:
- 300 g lumaconipasta
- 2 hvidløgsfed
- 1 dl blandede urter, fx salvie, timian og basilikum
- 200 g store champignoner
- Olivenolie
- Lidt parmesan
Vild med pasta? Prøv også græsk pastasalat.
Sådan laver du pasta med svampe og kryddersmør:
Kryddersmør:
- Pres hvidløg, riv limeskal og hak basilikum fint.
- Bland med smør og chiliflager.
- Smag til med salt og peber, og sæt til side.
Pasta med svampe:
- Kog pasta efter anvisning på pakken.
- Hak hvidløg og urter fint.
- Skær champignonerne i skiver, og steg i olivenolie, indtil de begynder at få farve.
- Tilsæt hvidløg og urter, og steg i et par minutter.
- Bland pastaen sammen med champignonerne.
- Smag til med salt og peber.
- Riv parmesan.
- Servér varm sammen med kryddersmør, og drys med parmesan.