Kød og fjerkræ

Pølsemageren fra Fanø

Hos Fanøslagteren fremstilles pølserne helt fra bunden af en af Danmarks bedste pølsemagere, Henrik Christiansen. Vi har besøgt den smukt indrettede slagterbutik, som bugner af delikatesser og specialiteter, og ladet os inspirere til en anderledes julefrokost med pølsebord.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft / Regi: Lexington og Royal Copenhagen 19.11.2008

I Nordby på Fanø har Rikke og Henrik Christiansen deres fantastiske slagterbutik, som i daglig tale kaldes Fanøslagteren. Butikken har de haft i 13 år, og de har 12 ansatte. I år har Rikke og Henrik modtaget Slagterprisen 2008 for deres usædvanlige engagement i slagterfaget, deres åbenhed, mod og overskud til at udvikle faget og til at skabe en ny og inspirerende tilgang til slagterfaget. Det, som Henrik og Rikke har specialiseret sig i, er fremstilling af pølser helt fra grunden - og så deres berømte tørsaltede og røgede Fanøskinke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Supergod service

Når man kommer ind hos Fanøslagteren, hersker der en hyggelig og imødekommende atmosfære. Man bliver mødt af smil fra alle bag disken og får en supergod service. Der er altid mennesker, danskere og udlændinge, året rundt, og man står gerne længe i kø for at købe de lækre hjemmelavede kvalitetsprodukter, der bliver langet over disken. Børn får altid tilbudt en pølse eller et stykke chokolade, så ventetiden ikke føles for lang.


Henrik Christiansen er uddannet slagter og
desuden en af de få uddannede pølsemagere
i Danmark. Han henter ofte inspiration til sine
specialiteter på rejser i primært Spanien
og Frankrig - til trods for at procedurer og
opskrifter naturligvis holdes hemmelige
alle steder.

Nyindrettet butik

I den nyindrettede butik er der ud over kød og pålæg et stort udvalg af spændende specialiteter og lækre chokolader. Butikken er netop flyttet over på den anden side af gaden, da den gamle butik blev alt for lille til Rikke og Henriks projekter. De nye lokaler er indrettet efter alle kunstens regler med det sidste nye udstyr til at producere pølser, skinker og meget andet. Personalet har fået mere plads bagved, og kunderne har god plads til at gå rundt og ose blandt lækre delikatesser og spændende specialiteter.
»Det skal fortsat være hyggeligt at være i vores butik, også selvom den er blevet større,« siger Rikke og Henrik. Og der er ikke bare hyggeligt. Indretningen er gennemført med mange smukke detaljer. Mosaik i gulvet med motiv af en kompasrose og angivelse af de fire verdenshjørner, flere hundrede år gamle mursten med aftryk af en barnefod og smukke både matte og blanke granitsten på gulvet. Det er en butik, der skal opleves!

Link: Se opskrifterne til en anderledes julefrokost med pølsebord.

pølsemageren fra fanø

Fanøslagterens pølser og specialiteter forhandles af udvalgte slagterbutikker i Jylland og på Fyn. Deres fennikelpølse kan købes hos Emmerys.
Læs mere om Slagter Christiansen, find opskrifter og se billeder af den nyåbnede butik på www.fanoslagteren.dk