Se også
Aftensmad
Spicy gulerodssuppe med chorizo
Her er en god gulerodssuppe, med en lille smule spice, lige nok til at få varmen!
Af Emma Martiny.
16.10.2020
Foto: Nina Malling.
En rigtig efterårssuppe, der tager fat i årstidernes råvarer — spicy går hånd i hånd med kolde dage, hvor vi kan have brug for at få varmen en lille smule ved middagsbordet.
4 personer
Ingredienser
- ½ kg gulerødder
- 1 spsk. smør
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 4-5 cm frisk ingefær
- 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
- 150 g flødeost naturel
- Salt og friskkværnet peber
Chorizo-topping
- 100 g chorizo
- 1 dl græskarkerner
Til servering
- Cremefraiche 18 %
Sådan laver du gulerodssuppe
- Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg skiverne i smør i en gryde.
- Pil og hak løg groft og pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint.
- Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.
- Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost.
- Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender).
- Hak chorizopølse og græskarkerner groft.
- Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.
- Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.