Spicy gulerodssuppe med chorizo4 personerDet skal du bruge til din gulerodssuppe:½ kg gulerødder1 spsk. smør2 løg3 fed hvidløg4-5 cm frisk ingefær1 l grøntsags- eller hønsebouillon 150 g flødeost naturelSalt og friskkværnet peberCHORIZO-TOPPING:100 g chorizo1 dl græskarkernerTIL SERVERING: cremefraiche 18 %groft brød  Sådan gør du:Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.Steg skiverne i smør i en gryde.Pil og hak løg groft og pil og pres hvidløg.Riv ingefær fint.Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost.Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender).Hak chorizopølse og græskarkerner groft.Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.

Spicy gulerodssuppe med chorizo

Det skal du bruge: 
GULERODSSUPPE
½ kg gulerødder
1 spsk. smør
2 løg
3 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
1 l grøntsags- eller hønsebouillon
150 g flødeost naturel
Salt og friskkværnet peber
CHORIZO-TOPPING
100 g chorizo
1 dl græskarkerner
TIL SERVERING
Cremefraiche 18 %

En rigtig efterårssuppe der tager fat i årstidernes råvarer — spicy går hånd i hånd med kolde dage, hvor vi kan have brug for at svede en lille smule ved middagsbordet. 

SÅDAN laver du spicy gulerodssuppe

  1. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  2. Steg skiverne i smør i en gryde.
  3. Pil og hak løg groft og pil og pres hvidløg.
  4. Riv ingefær fint.
  5. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.
  6. Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost.
  7. Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender).
  8. Hak chorizopølse og græskarkerner groft.
  9. Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.

Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.

Mere inspiration til middagsbordet?

  1. Nøddepasta med pekannødder og flødeost
  2. Pizza med ruccolapesto
  3. Røget torskefilet med peberfrugtsalsa