Aftensmad

Spicy gulerodssuppe med chorizo

Her er en god gulerodssuppe, med en lille smule spice, lige nok til at få varmen!
Af Emma Martiny. 16.10.2020 Foto: Nina Malling.
Gulerodssuppe med chorizo

En rigtig efterårssuppe, der tager fat i årstidernes råvarer — spicy går hånd i hånd med kolde dage, hvor vi kan have brug for at få varmen en lille smule ved middagsbordet.

4 personer

Ingredienser

  • ½ kg gulerødder
  • 1 spsk. smør
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • 150 g flødeost naturel
  • Salt og friskkværnet peber

Chorizo-topping

  • 100 g chorizo
  • 1 dl græskarkerner

Til servering

  • Cremefraiche 18 %

Sådan laver du gulerodssuppe

  1. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg skiverne i smør i en gryde.
  2. Pil og hak løg groft og pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint.
  3. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.
  4. Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost.
  5. Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender).
  6. Hak chorizopølse og græskarkerner groft.
  7. Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.
  8. Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.