Aftensmad

Spicy gulerodssuppe med chorizo

Lav suppe af efterårets råvarer! Her er det en god gulerodssuppe, med en lille smule spicy, lige nok til at give varmen!
Af Emma Martiny 16.10.2020 Foto: Nina Malling.
Gulerodssuppe med chorizo

GULERODSSUPPE

  • ½ kg gulerødder
  • 1 spsk. smør
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
  • 150 g flødeost naturel
  • Salt og friskkværnet peber

CHORIZO-TOPPING

  • 100 g chorizo
  • 1 dl græskarkerner

TIL SERVERING

  • Cremefraiche 18 %

En rigtig efterårssuppe der tager fat i årstidernes råvarer — spicy går hånd i hånd med kolde dage, hvor vi kan have brug for at svede en lille smule ved middagsbordet. 

SÅDAN laver du spicy gulerodssuppe

  1. Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  2. Steg skiverne i smør i en gryde.
  3. Pil og hak løg groft og pil og pres hvidløg.
  4. Riv ingefær fint.
  5. Steg løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødderne, indtil løgene er klare. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter, indtil gulerødderne er helt møre.
  6. Hæld suppen i en blender, og tilsæt flødeost.
  7. Blend, indtil suppen får en cremet konsistens (du kan også blende suppen direkte i gryden med en god stavblender).
  8. Hak chorizopølse og græskarkerner groft.
  9. Steg det sammen på en pande, indtil det bliver gyldent og sprødt.

Smag til med salt og peber, og servér med cremefraiche, groft brød og sprød topping.

Mere inspiration til middagsbordet?

  1. Nøddepasta med pekannødder og flødeost
  2. Pizza med ruccolapesto
  3. Røget torskefilet med peberfrugtsalsa