Aftensmad

Stegt sandart med asparges og persille-sabayonne

Asparges er en skøn forårsgrøntsag, som går godt sammen med fisk og skaldyr. Nyd de hvide og grønne stængler med et lækkert stykke stegt sandart og en grøn, let og skummende sauce på persille. Få opskriften her.
Af Gitte Heidi Rasmussen. 9.03.2022 Foto: Stine Christiansen.
Stegt fisk med asparges og sauce
4 personer

Det skal du bruge til stegt sandart med asparges

  • 8 hvide asparges
  • 12 grønne asparges
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 25 g smør
  • 600 g sandartfilet med skind
  • Smør til stegning

Persille-sabayonne

  • 1 dl hvidvin
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 5 æggeblommer
  • Salt og peber

Til servering

  • Kørvel eller persille

Sådan laver du stegt sandart med asparges og persille-sabayonne:

Stegt sandart med asparges:

  1. Skræl de hvide asparges undtagen hovedet med en kartoffelskræller.

  2. Skyl de grønne asparges, og bræk den træede ende af både de grønne og de hvide asparges.

  3. Bring bouillon i kog i en gryde, og tilsæt smør.

  4. Lad de hvide asparges dampe heri i ca. 5 minutter, og læg de grønne asparges i gryden i 2 minutter.

  5. Tag alle aspargesene op med en hulske, og hold dem varme. Gem bouillonen i gryden.

  6. Del sandarten i 4 lige store stykker.

  7. Varm en pande op med smør, og steg sandarten på skindsiden i 4-6 minutter, til kødet er fast.

Persille-sabayonne:

  1. Kog hvidvin og bouillon fra aspargesene ind til den halve mængde.

  2. Skyl og hak persillen.

  3. Pisk æggeblommer sammen i en skål.

  4. Tilsæt den indkogte bouillon lidt ad gangen under piskning. Fortsæt piskningen over vandbad, til saucen er skummende og cremet.

  5. Tilsæt den hakkede persille, og blend saucen med en stavblender, så den bliver jævn.

  6. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Anret de dampede asparges på tallerkener, og fordel saucen over.

  2. Læg den stegte sandart ovenpå, og pynt med friske krydderurter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.