Se også
Forretter
Asparges med stegte kammuslinger og nøddesmør
Asparges er en skøn forårsgrøntsag, som smager fantastisk med fisk og skaldyr! Nyd de hvide og grønne vidundere i selskab med kammuslinger og nøddesmør - vi giver dig opskriften.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.
22.03.2022
4 personer
Tid i alt 35 min
Asparges med stegte kammuslinger
- 16 hvide asparges
- 16 grønne asparges
- 16 kammuslinger
- Salt og peber
- Smør til stegning
- 1 håndfuld frisk dild
Nøddesmør:
- 1 skalotteløg
- 2 dl hvidvin
- 1 dl vand
- 50 g hasselnøddekerner
- 75 g smør
Sådan laver asparges med stegte kammuslinger og nøddesmør:
Asparges med stegte kammuslinger
-
Skræl de hvide asparges undtagen hovedet med en kartoffelskræller – gem en håndfuld af skrællerne.
-
Skyl de grønne asparges, og bræk den træede ende af både de hvide og grønne asparges.
Nøddesmør:
- Pil og hak skalotteløg, og damp det i hvidvin i en gryde sammen med aspargesskrællerne, til væden er fordampet.
- Tilsæt vand, og lad det koge ⅓ ind. Sigt væden over i en skål. Pres løg og skræller godt, så al væde kommer med.
- Rist nødderne let på en tør pande. Hak dem groft. Rør smørret i væden, tilsæt nødderne, og stil nøddesmørret til side.
Asparges med stegte kammuslinger, fortsat:
-
Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og damp de hvide asparges i ca. 5 minutter og de grønne asparges i ca. 2 minutter. Krydr kammuslingerne med salt og peber, og steg dem i lidt smør på en pande i 1-2 minutter på hver side. Fordel hvide og grønne asparges på 4 tallerkener, og læg kammuslingerne ovenpå. Varm nøddesmørret op på panden til lige under kogepunktet, og fordel det over kammuslinger og asparges. Drys med dild, og servér straks.
Se også