Tatar med kapers og basilikum
Vil du imponere dine gæster? Prøv denne klassiske tatar med et tvist af kapers og basilikum. Du kan iøvrigt give denne klassisk tatar et ekstra nøk opad ved at tilføje sommertrøffel, som er med til at give retten karakter, men den kan fint udelades.
Tataren kan både severes som forret eller som frokostret.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tatar er en klassiker i mange køkkener herhjemme, men vidste du, at tatar er opkaldt efter det asiatiske stammefolk, tatarerne. Det siges, at tatarene spiste råt oksekød, og før de spiste kødet, blev det anbragt under sadlerne på deres heste for at gøre kødet mørt.
Tatar-regler
Brug altid kød eller fisk, du ved er friskt. Husk at vaske hænder, inden du skærer i kødet, og sørg for, at have en ren kniv og et rent skærebræt. Kødet skal være finthakket og skal serveres lige så snart, det er tilberedt.
Opskrift på tatar med kapers og basilikum:
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til tatar med kapers og basilikum:
- 300 g skært kalvekød
- 1-2 skalotteløg
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. worcestershiresauce
- 10-12 stilke basilikum
Trøffelvinaigrette:
- 2 dl piskefløde
- 1-2 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. hvid trøffelolie
- Salt og friskkværnet peber
- 10 g syltet sommertrøffel
Sådan laver du tatar med kapers og basilikum:
- Hak kødet godt og grundigt på et skærebræt.
- Hak skalotteløg og kapers fint, og rør det i kødet sammen med sennep, løg, worcestershiresauce, salt og peber.
- Del kødet i 4 lige store kugler, pres dem let sammen, og form dem ved et let press til fire bøffer.
- Rør ingredienserne til trøffelvinaigretten sammen, og smag til med salt og peber.
- Varm olivenolie op på en pande, og steg basilikum deri sammen med lidt ekstra kapers.
- Anret tataren på trøffelvinaigretten med basilikum, kapers, og fintsnittet trøffel, servér med brød.
TIP! Hvis du vil prøve en anderledes tatar, kan du lave den på lam.