Kød og fjerkræ

Timms boller i karry

Lav klassikeren boller i karry efter Timm Vladimirs opskrift, og lav den med en rigtig god karry, som giver fantastisk smag.
af Timm Vladimir 26.11.2015
Boller i karry

Ja, du læste rigtigt! Boller i karry. Det er gode barndomssmage, og hvis man gider lave det med en rigtig god karry (f.eks. Columbo eller en grøn karry) og gøre sig umage med kødbollerne, så bliver det super godt. I denne opskrift damper jeg kødbollerne – det gør dem saftige og mere smagfulde, fordi al smagen ikke ryger ud i kogevandet. Koger man bollerne, vil man normalt bruge det smagfulde kogevand til saucen. Det fungerer også fint, men jeg bruger en mild fond til saucen og tilsætter selvfølgelig det “dampvand”, der kommer efter dampningen af kødbollerne. På den måde får jeg det bedste fra begge verdener.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Timms fishcakes

Boller i karry

Det skal du bruge til boller i karry:

  • 500 g hakket økologisk svinekød
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. mel
  • ½-1 løg, fintrevet
  • Evt. lidt mælk
  • Salt, peber

Prøv også: Timms torsk med kål og beurre blanc

  • 1 lille, finthakket løg
  • 4 spsk. smør
  • 1 lille, revet æble
  • 1-2 spsk. god karry
  • 4 spsk. mel
  • Ca. 5-7 dl mild kyllinge- eller grøntsagsfond
  • Evt. lidt mælk
  • Citronsaft
  • Salt, peber

SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter på boller i karry - der er en samling af idéer til tilbehør, og tips til de perfekte boller. Se opskriften her: Boller i karry

Sådan laver du boller i karry

  1. Kør alle ingredienserne til bollerne på røremaskine i 5 minutter. Farsen skal være lidt fast men stadig gerne lidt klistret. Lad den hvile i 15-30 minutter på køl.
  2. Form kødbollerne, evt. med en spiseske, og læg dem på din bradepande, den med hullerne. Sæt din ovn på fuld damp (99°C) og lad den varme op, mens du former resten af bollerne. Lad dem dampe 8-12 minutter alt efter størrelse. Imens laver du sovsen. Svits det hakkede løg klart i det smeltede smør og kom det revne æble og karryen i. Lad karryen svitse 1 minuts tid og kom så melet i. Lad blandingen stege godt på bunden af gryden uden at det brænder på.
  3. Begynd så at komme fond på, lidt ad gangen, til du har en god sovsekonsistens. Lad det simre i 5 minutter og smag til med mere karry, evt. lidt mælk, salt og masser af citronsaft. Lad kødbollerne varme med i sovsen de sidste minutter, så de lige kan afgive lidt kødsmag til sovsen.
  4. Server med gode basmatiris, som også kan dampes i kombidampovnen, og masser af urter, som f.eks. koriander.

Prøv også: Timms andelasagne