Fisk og skaldyr

Blåmuslinger i cider og øl

Dampede muslinger på en ny måde
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft. 19.09.2008
Blåmuslinger i cider og øl

4 personer

2 kg blåmuslinger
3 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 porrer
2 gulerødder
25 g smør
1 bdt. timian
1 dl cider
3 dl hvedeøl
1 dl piskefløde
1 bdt. bredbladet persille

Vask muslingerne og sorter dem. Hvis en musling er åben og ikke lukker sig, når man banker den let imod køkkenbordet, skal den smides væk. Stil muslingerne til side i et dørslag, indtil de skal bruges.

Hak løg, hvidløg, porrer og gulerødder i mellemgrove stykker. Smelt smørret i en stor gryde og sauter grønsagerne sammen med timiankvistene, uden at de tager farve. Tilsæt cider og øl og lad det bruse lidt af, før muslingerne tilsættes.

Læg låg på gryden og damp muslingerne i 4-5 min. Tag derefter muslingerne op med en hulske og stil dem til side tildækket.

Si fyldet fra suppen. Tilsæt fløden og kog den lidt ind ved moderat varme, til den bliver cremet. Vask og hak bredbladet persille og bland det i suppen.
Anret muslinger og suppe sammen og server med øl og groft brød.

Link: For menuforslag se Høstmiddag i øllets tegn