Brød

Løg/baconbrød

Små fine brød med løg og bacon. Samme dej giver 20 boller til pålæg eller til lemon curd og andet sødt.
af Hanne Gabel Christensen, Foto: Hanne Gabel Christensen 18.05.2011

(4 personer)
6 g gær
3½ dl vand
375 g øko hvedemel
17 g groft salt
Løgpuré:
2 store løg
2 spsk olie
2 spsk Limfjordsporter
sukker og salt
Bacon:
100 g bacon
Rør gæren ud i vandet og rør derefter mel og salt i. Pisk dejen ved maks. hastighed i ti minutter. Læg dejen i en beholder med god plads og lad den stå på køl natten over.
Tag dejen ud og lad den stå ved stuetemperatur i 2 timer. Fyld dejen i små muffinforme og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.

Løgpuré:
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Læg løgskiverne i en gryde med lidt olie og lad dem simre, til de er møre og har taget lidt farve (som til bløde løg). Blend løgmassen sammen med porter og smag til med lidt sukker og salt. Kom 1 tsk. løgpuré på toppen af hvert muffinbrød.
Varm ovnen op til 250° og sæt brødene ind. Skru ned til 180° og lad dem bage i 10 minutter.

Bacon:
Skær baconen i små terninger og rist dem kort på en varm pande, til de har smidt det meste fedt. Tag brødene ud, top med letristet bacon og bag færdig ved 150°.

Se også opskriften på Lemon Curd