Brød & Boller

Sandwichboller med manitobamel

Bag de perfekte boller til sandwich eller burger med manitobamel og mættende kerner - de er dejligt luftige indeni og sprøde udenpå!
af Louisa Lorang. 24.01.2023 Foto: Rikke Westesen.
Lækre sandwichboller med manitobamel

Manitobamel er det perfekte mel, til når du skal bage brød. Bollerne bliver luftige med en sprød skorpe, helt perfekt til sandwich eller burger!

14 stk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 75 g smør
  • 40 g sukker
  • 1-2 tsk. salt
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 700-800 g manitoba-hvedemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner

Pensling

  • 1 æg
  • 2 spsk. koldt vand

Sådan laver du sandwichboller

  1. Lun vand i en gryde til ca. 37°. Opløs gæren heri.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Hæld smør, sukker og salt i skålen. Tilsæt speltmelet og ca. halvdelen af manitobamelet. Rør, til dejen er klistret.
  4. Tilsæt herefter 2/3 af begge slags kerner (gem resten til drys). Tilsæt mere manitobamel lidt ad gangen, til dejen er klistret, men fast – det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Ælt dejen blank og glat. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  5. Drys manitobamel på bordet. Del dejen i 10-14 stykker (afhængig af hvor store boller, du ønsker), og tril dejstykkerne runde. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og fordel bollerne herpå. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.

Pensling

  1. Tænd ovnen på 220°. Pisk æg og vand sammen i en skål. Pensl bollerne, og drys dem med resten af kernerne. Bag bollerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem afkøle på en bagerist.