Brød & Boller

Focaccia med frisk rosmarin og Tipo 00

Bag et gyldent focacciabrød med det fineste hvedemel, olivenolie og frisk rosmarin. Det er nemt, og du får opskriften her!
af Louisa Lorang. 14.01.2023 Foto: Rikke Westesen.
Focacciabrød med frisk rosmarin og Tipo 00 mel

Mel er ikke bare mel. Med den særligt finmalede Tipo 00-hvedemel får du det bedste frem i smag og konsistens. Den egner sig perfekt i italiensk dej til fx pizzabunde og focaccia. Her får du en nem og lækker opskrift på focacciabrød!

1 stk

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 1½ dl olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 500 g hvedemel, tipo 00
  • Frisk rosmarin
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 bageform, ca. 23 x 30 cm

Sådan laver du focaccia

  1. Lun vand i en gryde til ca. 37°. Hæld vandet i en skål, og rør gær og 1 dl olivenolie i.
  2. Tilsæt salt og mel, og saml dejen. Ælt dejen på en røremaskine i 6-7 minutter ved høj hastighed.
  3. Dæk skålen med dej til med et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1-2 timer.
  4. Hæld dejen i en smurt form. Tryk den ned med fingrene, og lad den hæve i yderligere 1 time under viskestykket.
  5. Tænd ovnen på 220° varmluft. Tryk igen i dejen med fingrene, så den laver lidt bobler. Dryp ½ dl olivenolie på.
  6. Skyl og pluk rosmarin, og fordel den oven på dejen sammen med flagesalt. Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter, eller til det er gyldent og gennembagt.

TIP: Hvis du ikke har en røremaskine, kan du i stedet bruge en elpisker med dejkrog. Husk altid selv at justere mængden af mel, når du laver dej.