Desserter og kager

Ananas-kokosgranité med ananassirup

Overrask dine gæster med en frisk granité til dessert. Granitéen er perfekt på en varm sommerdag - eller bare til at sende tankerne mod varmere himmelstrøg.
af Lene Lykke Hovmand, opskrift: Mai Knauer 24.11.2014
Ananasgranité, som bliver blandet med ananassirup

Solskin og sød forkælelse, det trænger vi til. Granitéen her er et forfriskende og eksotisk indslag på dessertkortet! Match sødsyrlig ananas med kokosvand, så får du en frisk ananasdessert med en mild og ren smag af kokos.

Ananas-kokosgranité med ananassirup

6-8 personer

Det skal du bruge til granité:

  • ½ ananas
  • 5 dl kokosvand

Ananassirup:

  • 250 g ananas
  • 110 g sukker
  • ½ dl ahornsirup

Få også opskrift på vietnamesisk dessert med kokosmælk, melon og mynte

Sådan laver du granité:

  1. Skær den halve ananas i skiver, og blend den med halvdelen af kokosvandet, til massen er blød. Tilsæt resten af kokosvandet, og hæld granité-massen i en metalbradepande, ca. 20 x 30 cm. Frys blandingen i ca. 4 timer, eller til den er fast.
  2. Hak ananassen, og hæld stykkerne i en gryde sammen med sukkeret og ahornsiruppen. Bring gryden i kog, og kog massen i ca. 10-15 minutter, til siruppen er tyknet. Si ananassen fra, og hæld siruppen i en skoldet flaske med låg, og opbevar den i køleskabet.
  3. Fyld den færdige granité i små skåle, og hæld siruppen over kort før servering.

Få også opskrift på champagnegranité med hindbær, vaniljecreme og chokolade

Tip

Kokosvand eller kokosjuice er den tyndtflydende væske fra unge grønne kokosnødder ikke at forveksle med fed kokosmælk på dåse. Køb den hos matas, i helsekostbutikker og velassorterede supermarkeder.

Få mere inspiration til desserter med hjemmelavet is i galleriet nedenfor.