Blommetrifli med hvid chokoladecreme

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Bagte blommer:
500 g blommer
3 spsk. rørsukker
1 vaniljestang
2 spsk. mørk rom
Hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade
1 æg
2 æggeblommer
3 dl cremefraiche 38 %
Topping
25 g hasselnøddekerner
50 g mandler
50 g sesamfrø
25 g solsikkekerner
5 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
4 stilke frisk timian

Sådan laver du blommetrifli med hvid chokoladecreme

Bagte blommer:

  • Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.
  • Læg blommerne i et ovnfast fad med bagepapir.
  • Rør sukker og vaniljekorn sammen, og fordel det over blommerne.

  • Bag blommerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle, og tilsæt rom.

Hvid chokoladecreme

  • Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Afkøl chokoladen.
  • Rør æg i og derefter cremefraiche.
  • Fordel de bagte blommer i 4 glas. Fordel chokoladecremen over blommerne, og stil dem i køleskabet i 1 time.

Topping

  • Bland nødder og kerner i en skål.
  • Varm honning og olivenolie op på en pande, fordel nøddeblandingen på panden, og rist dem gyldne.
  • Lad dem afkøle på et stykke bagepapir. Hæld nøddeblandingen over glassene lige inden servering, og top med lidt timian, gerne i blomst.

TIP Hvis du har lidt lækker granola, kan du bruge den som topping.