Prøv denne lækre chokolade- og mandelkage, som ikke skal bages, men blot stilles på køl inden servering. Nemmere bliver desserten næsten ikke!
af Åsa Swanberg / Foto: Wolfgang Kleinschmidt, Anders Schønnemann, Colourbox
4.10.2012
Mandler er en super anvendelig råvare, som kan bruges til alt lige fra at være en sund og hurtig snack til en dejlig og knasende del af både det søde og det salte køkken. Vi har brugt de gyldne mandler til denne cremede chokolade- og mandelkage, som ikke skal bages, men blot stilles på køl inden servering.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bund: Knus kiksene, og rør dem til en jævn masse med smørret. Klip bagepapir til, så det passer i bunden af en springform, diam. ca. 20 cm, læg det i bunden af formen, og fordel massen jævnt udover.
Stil formen i køleskabet, indtil smørret er blevet stift.
Fyld: Rist mandlerne på en tør, varm pande i cirka 7 min. Lad dem køle af, og hak dem derefter fint.
Opblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og køl af indtil den er lunken.
Bland flødeost med sukker i en skål, og pisk den smeltede chokolade i med elpisker.
Smelt husblassen forsigtigt i en gryde sammen med amaretto eller appelsinsaft, og rør det derefter i massen.
Pisk fløden i en skål, og vend den forsigtigt i blandingen.
Fordel fyldet oven på kiksebunden i formen, og lad den køle af i mindst 4 timer.
Pynt kagen med ristede, hakkede mandler og revet chokolade.
I galleriet nedenfor giver vi dig 10 smagslækre opskrifter med hvid chokolade, som du kan forkæle dig selv og dine gæster med, når der skal et ekstra sødt punktum efter en god middag:
1/10
I den søde juletid hører de lækre snebolde til. Lav dem selv med hvid chokolade - få opskriften her!
2/10
Prøv Annemette Voss' lækre udgave af en krydderkage med hvid chokolade. Du finder opskriften her!
3/10
Bag en hvid chokoladekage og lad syrlige ribs give modspil til det søde. Du finder opskriften her!
4/10
Skøn forening af søde og syrlige smagsnuancer i disse marcipankugler med hvid chokolade. Du finder opskriften her!
5/10
Glæd gæsterne med den lækreste chokolademousse i tre forskellige lag. Du finder opskriften her!
6/10
Lækker chokoladebrownie med blød cappuccinocreme, der gør stykkerne ekstra lækre. Du finder opskrifterne her!
7/10
Delikate små macarons er en skøn afslutning på en god middag med tøserne. Du finder opskriften her!
8/10
Den traditionelle roulade har fået et friskt tvist og smager som en drøm. Du finder opskriften her!
9/10
Imponér gæsterne med hvid chokolademousse med bær. Du finder opskriften her!
10/10
Imponér og overrask dine gæster med årets vildeste konfekt: Hvid chokolade med lakrids og små eksplosioner i munden af pufsukker. Du finder opskriften her!