Chokoladefondant med olivenolie-is
Isen kræver ismaskine, men ellers er der ikke mange ben i denne opskrift.
Chokoladefondant er små kager i muffin-størrelse, der er lidt bløde, på grænsende til det flydende, i midten.
Chokoladefondant med olivenolie-is
(4-5 personer)
Det skal du bruge
Chokoladefondant:
(8-10 kager)
200 g god mørk chokolade
200 g usaltet smør
4 hele æg (200 g)
160 g sukker
160 g hvedemel
20 g kakao
6 g bagepulver
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Olivenolie-is:
1 l sødmælk
230 g sukker
1,1 dl piskefløde
¾-1 dl ekstra jomfruolivenolie
Kan du lide chokoladefondant, så kan du her få 7 lækre måder at lave chokolade-desserter på
Sådan gør du
Chokoladefondant:
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Smelt smørret og rør det sammen med chokoladen. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i en stor skål og vend chokoladen i med en spatel eller dejskraber. Sigt mel og kakao i dejen, tilsæt bagepulveret og pisk hurtigt det hele sammen.
Fordel dejen til chokoladefondant i små alu-engangsforme, som er smurt med smeltet smør eller olie og bag kagerne ved 180° i ca. 10 min. - gerne med varmluft.
Olivenolie-is:
Varm mælken op med sukkeret, til sukkeret er helt smeltet. Det må ikke koge. Køl blandingen ned, rør fløde og olie i. Hæld massen i ismaskinen og lad den køre.
Anretning
Tag de færdigbagte chokoladefondant ud af ovnen, lad dem køle lidt af og vend dem forsigtigt ud i håndfladen, foret med et viskestykke.
Fordel dine chokoladekager på tallerkenerne og server dem varme med en kugle olivenolie-is.
TIPS: Kagerne skal være smeltende bløde indeni - giv dem hellere for lidt end for meget tid. Bag chokoladefondant lige inden servering, da de bliver kedelige, hvis de bages i forvejen.
"Skeen" på billedet er formet af en let mørdej, som er bagt. Den kan selvfølgelig undværes eller erstattes med en anden god vaffel eller tuille.
Se også opskrift på TOSCANSK T-BONE-STEAK MED ROSMARIN