Desserter og kager

De ultimative cupcakes med chokolade

De her saftige cupcakes har både chokoladestykker i dejen og en dejlig chokoladeganache på toppen. Den ultimative cupcake til chokolade-elskere!
af Marie Melchior / Foto: Line Falck 18.02.2016
Opskrift på cupcakes med chokolade

De her cupcakes er til ægte chokoladeelskere. De har nemlig både chokoladechunks i dejen og sensationel chokoladeganach på toppen. Chokoladechunks produceres af Odense og bevarer en god konsistens, når de bages. Alternativt kan du bruge 150 gram grofthakket mørk chokolade. Prøv også: Cupcakes med chokolade og Bailey

Opskrift på cupcakes med chokoladestykker og -ganache

Det skal du bruge til cupcakes med chokoladestykker:

  • 200 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 175 g hvedemel
  • 150 g chokoladechunks (fra Odense)
  • 12 muffinforme
  • 100 g chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk. frysetørrede hindbær

​Prøv også: Mette Blomsterbergs cupcakes med valnødder

Sådan laver du cupcakes med chokoladestykker:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. CUPCAKES: Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk den smeltede chokoladeblanding i dejen. Rør bagepulver, salt og mel i. Tilsæt til sidst chokoladechunks, og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er faste. Lad dem køle helt af.
  3. CHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen i skålen, og rør det sammen, så chokoladen smelter. Sæt ganachen på køl i 30 minutter, til den er let stivnet.
  4. PYNT: Anret en skefuld ganache på hver kage, og drys med frysetørrede hindbær.

Se flere opskrifter til chokoladeelskere her ...