Eksotisk frugtsalat

Nogle af de eksotiske frugter kan sagtens udskiftes med mere gængse slags, men forsøg at blande lidt forskelligt for øjets og ganens skyld. Med denne opskrift på frugtsalat, får du mulighed for at bruge nogle af de frugter, man ikke stifter beskendskab med i hverdagen. En frugtsalat med eksotiske frugter er ganske enkelt mere spændende og på mange også mere lækker end en ordinær frugtsalat.

Den eksotiske frugtsalat

Ingefærsirup - laves dagen før:
• 3 dl vand
• 8 spsk. lyst rørsukker
• 5 cm frisk ingefær

Hvis du kunne lide vores ekrotiske frugtsalat, så prøv også havregrød med frugt

Frugtsalat:
• 1 kiwanomelon
• 1 kaktusfigen
• 1 mangofrugt
• 1 ananas
• 1 rød pitahaya
• 1 granatæble
• Saft fra 1 lime
• 1 spsk. rørsukker

Til pynt:
• 1 karambolefrugt
• 6 ananaskirsebær

Kog vandet op med sukker og ingefær skåret i skiver. Sluk for blusset, når sukkeret er smeltet, og lad siruppen trække sammen med ingefæren et døgns tid. Si derefter siruppen over i en lille kande og stil den koldt, til den skal serveres.

Skræl alle frugterne på nær karambolefrugt og ananaskirsebær. Fjern kernerne fra kiwanomelonen med en ske. Skær den og de øvrige frugter i tern. Bank granatæblet på skallen med en flad træske, så kernerne falder ud. Bland alle frugterne på nær karambolefrugt og ananaskirsebær i en stor skål.

Pres limefrugten over frugterne. Strø rørsukker over og bland forsigtigt det hele rundt. Lad din frugtsalat trække køligt mindst ½ time. Kom frugtsalaten i portionsskåle og dekorer med karambolefrugt og ananaskirsebær. Server ingefærsirup til i en lille kande, så gæsterne selv kan dosere i deres frugtsalat.
 

Kend de eksotiske frugter

Øverst med uret:

Granatæble: Syrlig og frisk smag. Det er kun de røde kerner, der spises. De bankes ud, eller frugtens skillevægge deles, så kernerne falder ud.

Karambolefrugt: Også kaldet stjernefrugt. Bruges mest som pynt.
Syrlig smag.

Kiwanomelon: Kerner med smag af lime og melon. Frugtkødet skrabes ud med en ske.

Ananaskirsebær: Let syrlig smag med strejf af ananas og passionsfrugt. Spises hel.

Kaktusfigen: Let syrlig smag af melon. Frugt med mange sprøde kerner og lidt kød. Skrællen fjernes. Rød

Pitahaya: Neutral smag og spises mest for synets skyld. Behandles som en kiwifrugt: Skrællen fjernes, eller den deles og spises med ske.

Eksotiske frugter