Espresso-istærte på kiksebund med chokolade
Denne sprøde espresso-istærte kan serveres som dessert eller som et lækkert stykke kage til eftermiddagskaffen. Den knasende bund supplereret med den kaffelækre is gør tilsammen med de syrlige ribs denne is-dessert til et sikkert hit i hele familien. Du finder opskriften herunder!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Lav lækker caffe latte på under 1 minut
Espresso-istærte
Tid: 35 minutter
Frysetid: Mindst 4 timer
Antal: 8-10 tærtestykker
Kiksebund med chokolade:
250 g Digestive-kiks
150 g smør
50 g mørk chokolade
En springform, O 24 cm
Espressois:
1. spsk instant kaffepulver
4 dl piskefløde
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl flormelis
Pynt:
Citronmelisse
Friske ribs
Sukker
Prøv også opskriften: Romkugler uden sukker
Kiksebund med chokolade:
Beklæd springformen med bagepapir. Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle lidt af.
Hak chokoladen fint. Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skal, og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen.
Espressois:
Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skal, og pisk det til let kaffeflødeskum med en elpisker. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skal med elpiskeren. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du far en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk den med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Servering:
Tag espresso-istærten ud af fryseren 20 minutter for servering. Pynt den med citronmelisseblade og ribs vendt i sukker.
Prøv også opskriften: Lækre karamelsnitter med chokolade