Grillede bananer med Kahlua
Vi kan hurtigt blive enige om, at bananen kan noget. Den har en sødme og en blødhed, som komplimenterer hinanden godt, og så er den nem at spise. Det er den perfekte 'to go'-snack, fordi den passer nemt ned i tasken, og dens praktiske skal gør, at du kan spise den med det samme.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bananer til aftensmad og dessert
Banan kan bruges i et væld af opskrifter og ikke kun i desserter. I Asien og især i Indien benytter man ofte bananer i gryderetter og i salater. Her bidrager bananen med en lækker sødme til den ellers stærke ret. Derudover kan man bruge bananer i alt fra kager, pandekager og andre desserter.
Den mest velkendte dessert med bananer er den klassiske bananasplit. Den originale består af vaniljeis, to bananer flækket på langs, fløde, chokoladesovs og hasselnøddeflager. Der findes også mange nyfortolkninger af desserten med forskellig slags is og fx kahlua.
Vild med banan? Så prøv disse syndige muffins med Daim og banan
Grillede bananer med kahlua
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave grillede bananer med kahlua
- MÆLKEIS: 4 æggeblommer, 125 g sukker, 3 dl mælk, 3 dl fløde, 48 %
- GRILLEDE BANANER: 4 små bananer, 2 dl Kahlua, 8 kviste rød skovsyre, 2 spsk. kakaonibs
Sådan laver du grillet bananer med kahlua
- MÆLKEIS: Pisk æggeblommer luftige med sukker.
- Kog mælken op, og rør den forsigtigt sammen med æggeblommerne, og køl massen lidt ned.
- Pisk fløden let cremet, og vend den sammen med æggeblommerne.
- Fordel massen i en rugbrødsform, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.
- GRILLEDE BANANER: Skær bananerne lidt på skrå, og grill dem på en varm grill med skrællen på.
- Anret grove stykker af is med grillet banan, rød syre og chokoladenibs.