Desserter
Desserter og kager
Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder
Italiensk-inspireret hasselnøddeis rullet i knasende, karamelliserede hasselnødder. Enkelt og elegant når du skal servere noget lækkert for gæsterne eller bare har lyst til at forkæle dig selv.
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth
1.09.2015
Hvis du vil lave helt perfekte kugler af isen er skeer til iskugler en god investering. De fås i forskellige størrelser i forretninger, der sælger køkkenudstyr
Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder
4 personer
Hjemmelavet is på kondenseret mælk er et godt alternativ til hasselnøddeis
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til isen:
Hasselnøddeis:- 120 g hasselnødder
- 2,5 dl minimælk
- 100 g sukker
- 1/3 tsk salt
- 100 g hasselnødder
- 100 g sukker
- Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
- Blend de varme hasselnødder til hasselnøddesmør med en kraftig stavblender.
- Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender.
- Køl massen ned, og kør den på ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over. (Køb en ismaskine her)
- Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
- Lad hasselnødderne køle af, og hak dem groft.
- Smelt sukker til gylden karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør hurtigt hasselnødderne i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Hak massen.
Køb en isske til flotte iskugler her