Desserter og kager

Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder

Italiensk-inspireret hasselnøddeis rullet i knasende, karamelliserede hasselnødder. Enkelt og elegant når du skal servere noget lækkert for gæsterne eller bare har lyst til at forkæle dig selv.
af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth 1.09.2015
Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder

Hvis du vil lave helt perfekte kugler af isen er skeer til iskugler en god investering. De fås i forskellige størrelser i forretninger, der sælger køkkenudstyr

Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder

4 personer

Hjemmelavet is på kondenseret mælk er et godt alternativ til hasselnøddeis

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til isen:

Hasselnøddeis:
  • 120 g hasselnødder
  • 2,5 dl minimælk
  • 100 g sukker
  • 1/3 tsk salt
Karamelliserede hasselnødder:
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g sukker
Sådan laver du hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder:Hasselnøddeis:
  1. Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
  2. Blend de varme hasselnødder til hasselnøddesmør med en kraftig stavblender.
  3. Varm langsomt hasselnøddesmør, mælk, sukker og salt op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, og blend massen med en stavblender.
  4. Køl massen ned, og kør den på ismaskine. Sæt isen i fryseren et par timer eller natten over. (Køb en ismaskine her)
Karamelliserede hasselnødder:
  1. Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°, og gnub skallerne af i et rent viskestykke.
  2. Lad hasselnødderne køle af, og hak dem groft.
  3. Smelt sukker til gylden karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør hurtigt hasselnødderne i.
  4. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Hak massen.
Servering:
Køb en isske til flotte iskugler her