Desserter

Hyldeblomstmarinerede jordbær med mynte

Jordbær rimer på sommer - næsten i hvert fald - og sammen med mynte kan de skønne bær hurtigt trylles om til en dejlig, frisk sommerdessert. Få opskriften på hyldeblomstmarinerede jordbær her.
Tekst og 13.07.2017 foto: Inge Skovdal

Jordbærrene fra haven kan bruges til alverdens lækre sager! Har du tilmed også frisk mynte, og hjemmelavet hyldeblomstsaft, er opskriften her fuldstændig hjemmedyrket. Denne lille jordbærdessert er let at lave, og får en skøn sødme fra hyldeblomstsaften, og et friskt smags-tvist fra mynten. Mums!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du vil lave din egen hyldeblomstsaft, har vi opskriften her

Det skal du bruge:

4 personer

  • 500 g jordbær
  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 håndfuld mynte

Læs om hvordan du selv kan dyrke mynte i vindueskarmen

Sådan gør du:

  1. Skyl jordbærrene, skær dem i kvarte, og kom dem i en skål.
  2. Hæld hyldeblomstsaften over jordbærrene, og stil skålen i køleskabet i 15 minutter.
  3. Skyl mynten, og gem lidt til pynt.
  4. Hak mynten forsigtigt.
  5. Vend mynten i bærrene, og stil skålen i køleskabet i yderligere 15 minutter.
  6. Vend forsigtigt rundt i bærrene, og fordel dem i 4 glas.
  7. Servér bærrene med lidt frisk mynte på toppen.

Prøv også: Jordbærmousse