Desserter
Desserter
Hyldeblomstmarinerede jordbær med mynte
Jordbær rimer på sommer - næsten i hvert fald - og sammen med mynte kan de skønne bær hurtigt trylles om til en dejlig, frisk sommerdessert. Få opskriften på hyldeblomstmarinerede jordbær her.
Tekst og
13.07.2017
foto: Inge Skovdal
Jordbærrene fra haven kan bruges til alverdens lækre sager! Har du tilmed også frisk mynte, og hjemmelavet hyldeblomstsaft, er opskriften her fuldstændig hjemmedyrket. Denne lille jordbærdessert er let at lave, og får en skøn sødme fra hyldeblomstsaften, og et friskt smags-tvist fra mynten. Mums!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Hvis du vil lave din egen hyldeblomstsaft, har vi opskriften her
Det skal du bruge:
4 personer
- 500 g jordbær
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 1 håndfuld mynte
Læs om hvordan du selv kan dyrke mynte i vindueskarmen
Sådan gør du:
- Skyl jordbærrene, skær dem i kvarte, og kom dem i en skål.
- Hæld hyldeblomstsaften over jordbærrene, og stil skålen i køleskabet i 15 minutter.
- Skyl mynten, og gem lidt til pynt.
- Hak mynten forsigtigt.
- Vend mynten i bærrene, og stil skålen i køleskabet i yderligere 15 minutter.
- Vend forsigtigt rundt i bærrene, og fordel dem i 4 glas.
- Servér bærrene med lidt frisk mynte på toppen.
Prøv også: Jordbærmousse