Desserter
Desserter
Kaffeparfait med mandariner
Desserter behøver ikke nødvendigvis at være søde. Vi har fremtryllet en smuk parfait tilsat kaffens gode bitterhed. Få opskriften her!
af Carsten Kyster
26.03.2015
Foto: Columbus Leth
Har du ikke en ismaskine, kan du stadig servere blød og cremet is for dine gæster. Parfait er super nemt og kan næsten ikke gå galt, og den søde, bitre is med mandelknas på toppen er perfekt som et alternativ til den sædvanlige vanilje- eller chokoladeis.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Medaljer med hindbærcreme
Kaffeparfait med mandariner
(4 personer)
Det skal du bruge til kaffeparfait:
- 6 æggeblommer, pasteuriserede
- 125 g rørsukker
- 1-2 spsk neskaffe
- ½ l piskefløde
- 4 mandariner
- 2 spsk flydende honning
- 1-2 spsk citronsaft
- 20 g mandler, finthakkede
FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED ISABELLAS!
Sådan laver du kaffeparfait:
- Pisk æggeblommerne luftige med sukker. Rør neskaffen ud i 2-3 spsk lunkent vand.
- Pisk fløden let, vend den forsigtigt i æggemassen, og rør derefter neskaffen i.
- Hæld kaffeparfaiten i små glas, kopper eller andre små forme, og stil dem i fryseren mindst 4 timer.
- Pil mandarinerne, skrab noget af den hvide hinde af, og vend dem i en skål sammen med honning og citronsaft. Mariner dem i ca. 30 minutter.
- Tag parfaiten ud, og lad den stå i 3-4 minutter. Slå den ud på 4 tallerkener, og anret med mandariner og væden derfra. Drys med finthakkede mandler.
Læs også: Citronmandelkage