Desserter og kager

Kanelsnegle med chokolade og blåbær

Her får de klassiske kanelsnegle en opgradering med mørk chokolade og saftige blåblær – vi kan ikke vente med at sætte tænderne i dem!
af redaktionen 6.10.2017
Kanelsnegle med chokolade og blåbær

Opgrader en gammel klassiker med chokolade og blåbær, der vil få kanelsneglene til at være både saftige og fuld af smag.

Opskrift på kanelsnegle med chokolade og blåbær

Opskrift til 10-12 stk.

LÆS OGSÅ: Vaniljeispinde med mælkechokolade og saltede peanuts

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

INGREDIENSER

  • 25 g gær
  • 1 dl letmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. sukker
  • 250 g hvedemel
  • lidt mælk til pensling
  • 10-12 muffinforme af metal eller silikone
  • 10-12 muffinforme af papir

Blåbærfyld:

  • 60 g blødt smør
  • 4 spsk. muscovadosukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 100 g blåbær

FREMGANGSMÅDE

Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken til den er lillefingervarm, og hæld den over gæren. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i gærblandingen. Pisk ægget i, og tilsæt derefter kanel og sukker.

Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted i 40 minutter.

Blåbærfyld: Lad smørret blive blødt på køkkenbordet, og rør det sammen med muscovadosukker, finthakket chokolade og blåbær. Rul dejen ud til en aflang firkant med en kagerulle på et meldrysset bord, og smør blåbærfyldet jævnt ud over dejen. Rul dejen forholdsvis stramt sammen på den lange led til en pølse.

Skær den i 10-12 stykker, og placér sneglene i papirforme i en fast muffinform (metal eller silikone). Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Pensl sneglene med lidt mælk, og bag dem i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter.