Se også
Desserter
Klassisk øllebrød
Øllebrød er mormormad, når det smager allerbedst. Brug rugbrødsresterne til en klassisk portion øllebrød - den er nem at pifte op med flødeskum, bær eller revet chokolade på toppen!
af Redaktionen
3.05.2021
Foto: Columbus Leth
2 personer
Øllebrød
- 150 g rugbrød uden kerner
- 1 dl vand
- 2 dl hvidtøl
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. akaciehonning (evt. muscovadosukker)
- 150 g bær (+ evt. mørk chokolade)
- Mælk eller fløde
Øllebrød rimer på elsket mormormad, og så er det den perfekte måde at undgå madspild. De tørre rugbrødsrester kan nemlig hurtigt forvandles til en cremet portion øllebrød!
SÅDAN LAVER DU KLASSISK ØLLEBRØD:
- Smuldr brødskiverne ned i en gryde og hæld øl og vand ved. Bring blandingen i kog og lad den småsimre under låg i 15 min.
- Smag til med salt og honning og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis grøden er for tyk.
- Servér grøden med friske bær og lidt mælk eller fløde på toppen
Tip: Hvis du har god tid, kan rugbrødskiverne trække i gryden natten over med øl og vand!
Du kan nemt sætte dit eget præg på både smag og topping. Kog eksempelvis økologisk appelsinskal med, eller drys den færdige øllebrød med havens bær og revet mørk chokolade!
Se også
Øllebrød med vaniljecreme
Se også