Kager

Galopkringle - klassisk mormorkage

Nogle kager går aldrig af mode, mens andre har det med at forsvinde i glemslen. Vi vækker en af de oversete mormorkager til live igen med en nyfortolkning af den klassiske galopkringle!
af Camilla Zarah Lawes 5.01.2021 Foto: Wichmann+Bendtsen photography
0 personer

Galopkringle

  • 2 æg
  • 125 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1¼ dl sødmælk
  • 50 g rosiner
  • 25 g sukat
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Pynt:

  • Mandelflager
  • Perlesukker

Den velkendte duft og smag af nybagt kringle leder tankerne tilbage til barndommens søde minder hos de fleste, og galopkringlen er ingen undtagelse.

Se også: Kokosmakroner

Navnet galopkringle skyldes, at kringlen er lynhurtig at bage og dermed kan være på bordet på ingen tid - og en god, gammeldags kringle er skam ikke sådan at kimse ad.

Sådan laver du galopkringle:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pisk æggene sammen i en lille skål. Tag lidt fra til at pensle kringlen med.
  3. Rør smør i æggene sammen med sukker og kardemomme. Tilsæt mælk, og rør til en ensartet masse.
  4. Vend rosiner, sukat, hvedemel og bagepulver sammen, og kom det i dejen. Rør til en fast dej – tilsæt evt. mere hvedemel, hvis nødvendigt.
  5. Tegn en cirkel på bagepapir på 22 cm i diameter. Fordel dejen med to skeer til en krans oven på den tegnede cirkel.
  6. Pensl med æg, og drys med mandler og perlesukker.
  7. Bag kringlen i ovnen i ca. 20-25 minutter, til den er gylden.

Vild med kage? Find flere søde opskrifter her: