Galopkringle - klassisk mormorkage

Den velkendte duft og smag af nybagt kringle leder tankerne tilbage til barndommens søde minder hos de fleste, og galopkringlen er ingen undtagelse.

Navnet galopkringle skyldes, at kringlen er lynhurtig at bage og dermed kan være på bordet på ingen tid - og en god, gammeldags kringle er skam ikke sådan at kimse ad.

Galopkringle

(16 stykker)

Se også: Kokosmakroner

Det skal du bruge til galopkringle:

  • 2 æg
  • 125 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1¼ dl sødmælk
  • 50 g rosiner
  • 25 g sukat
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Pynt:

  • Mandelflager
  • Perlesukker

Læs også: Kanelbrød

Sådan laver du galopkringle:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pisk æggene sammen i en lille skål. Tag lidt fra til at pensle kringlen med.
  3. Rør smør i æggene sammen med sukker og kardemomme. Tilsæt mælk, og rør til en ensartet masse.
  4. Vend rosiner, sukat, hvedemel og bagepulver sammen, og kom det i dejen. Rør til en fast dej – tilsæt evt. mere hvedemel, hvis nødvendigt.
  5. Tegn en cirkel på bagepapir på 22 cm i diameter. Fordel dejen med to skeer til en krans oven på den tegnede cirkel.
  6. Pensl med æg, og drys med mandler og perlesukker.
  7. Bag kringlen i ovnen i ca. 20-25 minutter, til den er gylden.

Vild med kage? Find flere søde opskrifter her: