Galopkringle - klassisk mormorkage

Antal: 
(16 stykker)
Det skal du bruge: 
Galopkringle
2 æg
125 g blødt smør
50 g sukker
1 tsk kardemomme
1¼ dl sødmælk
50 g rosiner
25 g sukat
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Pynt:
Mandelflager
Perlesukker

Den velkendte duft og smag af nybagt kringle leder tankerne tilbage til barndommens søde minder hos de fleste, og galopkringlen er ingen undtagelse.

Se også: Kokosmakroner

Navnet galopkringle skyldes, at kringlen er lynhurtig at bage og dermed kan være på bordet på ingen tid - og en god, gammeldags kringle er skam ikke sådan at kimse ad.

Læs også: Kanelbrød

Sådan laver du galopkringle:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pisk æggene sammen i en lille skål. Tag lidt fra til at pensle kringlen med.
  3. Rør smør i æggene sammen med sukker og kardemomme. Tilsæt mælk, og rør til en ensartet masse.
  4. Vend rosiner, sukat, hvedemel og bagepulver sammen, og kom det i dejen. Rør til en fast dej – tilsæt evt. mere hvedemel, hvis nødvendigt.
  5. Tegn en cirkel på bagepapir på 22 cm i diameter. Fordel dejen med to skeer til en krans oven på den tegnede cirkel.
  6. Pensl med æg, og drys med mandler og perlesukker.
  7. Bag kringlen i ovnen i ca. 20-25 minutter, til den er gylden.

Vild med kage? Find flere søde opskrifter her: