Kokos-pandekager med limecurd
Pandekager er altid et hit rundt om bordet, uanset om der er tale om en hurtig eftermiddagssnack eller en lækker dessert, som nydes om aftenen.
Der findes utallige varianter af pandekager, og disse kokospandekager er med den syrlige limecurd et friskt et anderledes alternativ til de mere traditionelle af slagsen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Eksotiske pandekager
Kokos-pandekagerne er hurtige og lette at lave, og de fleste af idgredienserne er fast inventar i de fleste køkkenskabe - så forberedelserne er heller ikke de største.
Husk, at du altid kan eksperimentere med størrelsen og tykkelsen på dine pandekager, så du enten laver dem små og tykke som de amerikanske eller store og tynde.
SE OGSÅ: Pandekager med æbler og hasselnødder
Pandekager indbyder til hygge og samvær, og uanset størrelsen vil disse kokospandekager glæde dem, du serverer dem for.
Opskrift på kokos-pandekager med limecurd
Antal: 8 stk.
Det skal du bruge for at lave kokos-pandekager med limecurd
Curd:
- 85 g saltet smør
- 180 g sukker
- 3 usprøjtede lime
- 3 æg
Kokos-pandekager:
- 250 g mel
- 1 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 1 æg
- ½ liter kokosmælk
- kokosolie til at stege i
Sådan laver du kokospandekager med limecurd
Curd:
- Kom smør, sukker, limeskal og limesaft i en gryde over vandbad.
- Varm langsomt op, indtil massen er flydende.
- Tag gryden af, og vent et par minutter, til massen er ca. 50-55°.
- Pisk æggene, og rør dem i den varme masse.
- Sæt massen tilbage over vandbad. Bliv ved med at røre, indtil massen er tyk.
- Tag curden af vandbadet, når den er ca. 82°.
- Hæld curden på steriliserede glas, eller servér den straks på hjemmebagte kokospandekager.
Kokospandekager:
- Hæld alle ingredienserne i en skål. Pisk dem, indtil dejen er fin glat uden klumper.
- Opvarm en pande, kom kokosolie på, og lad det smelte let.
- Hæld dejen på panden i et tyndt lag, og bag pandekagerne lysebrune på begge sider.