Desserter og kager

Lækre karamelsnitter med chokolade

En sød, blød, sprød og stærkt vanedannende kage! Fortryl dine gæster med de lækreste karamelsnitter – du får opskriften her!
af Redaktionen / Foto: Betina Hastoft 11.08.2014

Tykke karamelstrøg og mundvandsløbende chokolade kendetegner disse skønne karamelsnitter. Skal der ekstra lækkerhed på bordet, er dette en sødhedssag, der med garanti vil vække dine gæsters begejstring.

De karamelfyldte kager kan serveres efter en god middag og egner sig perfekt som festkager til særlige anledninger. Du finder opskriften på karamelsnitter herunder:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også opskriften: Hindbærkage uden mel

Karamelsnitter med chokolade

Tid: 40 minutter + afkøling
Bagetid: 25 minutter.
Antal: Ca. 12 stk.

Mørdejsbund:
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker
en lille, firkantet bageform
(ca. 15 x 20 cm) eller en lille tærteform/springform
lidt smør til formen

Karamelfyld:
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)

Chokoladeovertræk:
100 g lys chokolade
50 g mørk chokolade
Spiseligt guldstøv (kan udelades)

Prøv også opskriften: Bagerens opskrift på jordbærkage

Fremgangsmåde:

Mørdejsbund:
Tænd ovnen på 180°. Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med smør. Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor, og kør, til du får en sammenhangende masse (har du ingen foodprocessor, kan du smuldre smørret i mel og sukker med fingrene og samle det til en klump uden at ælte for meget). Pres dejen ud i bageformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag mørdejsbunden i ovnen i 25 minutter, til den er gylden.

Karamelfyld:
Bland smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde, og varm langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet. Skru op, bring massen i kog, og lad den små koge i ca. 8 minutter under konstant omrøring. Fortsat med at røre omhyggeligt, til massen er meget tyk, og sørg for, at den ikke brænder på! Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden i formen, og lad det køle af i køleskabet, til fyldet er blevet fast.

Chokoladeovertræk:
Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad, og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld. Drys straks med guldstøv, og sat kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet, og du kan skære den ud i smalle snitter med en skarp kniv.

Læs også: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte