Nytårskage: Islagkage med nøddebund og granatæbleis

Forkæl dine nytårsgæster og afslut middagen med en vidunderlig islagkage med smag af granatæble. Den bløde og lækre mandelbund passer perfekt med den søde og syrlige granatæbleis, der toppes med friske granatæblekerner. 

Det skal du bruge til islagkage med granatæbleis:

8 personer

Mandelbund:

  • 70 g mandler
  • 70 g hvid chokolade 
  • 2 æ ggehvider
  • 100 g sukker
  • 2 tsk Bülow-rå lakridspulver
  • Springform (18 cm i diameter)

Inspiration: Chokoladetærte med guldstøv.

Granatæbleis:

  • 280 g granatæblekerner
  • 1 dl minimælk
  • 1 dl fløde
  • 150 g sukker
  • Lidt citronsaft

Sådan laver du islagkage med granatæbleis:

  1. Mandelbund: Smut mandlerne, og blend dem til groft mel. Hak chokoladen groft.
  2. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel, hakket chokolade og lakridspulver i.
  3. Forvarm ovnen til 175°. Hæld marengsen i formen, og bag bunden i 15-18 minutter. Lad den køle af i formen, mens du laver granatæbleisen.
  4. Granatæbleis: Blend granatæblekerner, og si kernerne fra gennem en sigte. Bland granatæblesaft, mælk, fløde og sukker. Smag til med lidt saft fra en frisk citron.