Den bedste påskedessert

Påskereder af marengs med marcipanæg og is

Påskemaden er ofte til den tunge side, og derfor er det oplagt med en frisk, let og luftig dessert. Slut påskemiddagen af med disse søde, små påskereder med marengs, marcipan og is.
Tekst og foto: Skovadalnordic.com 5.04.2022
marengsreder med is og marcipanæg
6 personer

Påskereder af marengs:

  • 4 æggehvider
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Marcipanæg:

  • 60 g marcipan
  • 1 tsk. spiseligt bronzestøv fra Odense Marcipan

Is og pynt

  • 1 l god is eller sorbet
  • 1 bundt frisk mynte

Til en traditionel påskefrokost bugner bordet af lækre, men dog til tider lidt tunge og fede retter. Når du er ved at være godt fyldt op af den salte mad, kan det derfor være rart at det søde punktum er lidt friskt, koldt og let.

Forkæl dine påskegæster med denne lille og luftige dessert, der stadig passer perfekt ind i påskemenuen. Påskerederne lavet af marengs er perfekt søde og lette, mens fyldet af is giver en læskende, afkølende bid til desserten. Til pynt laves små, fine marcipanæg, men dem kan du også udelade, hvis du vil holde desserten helt let og simpel.

Sådan laver du påskereder af marengs med marcipanæg og is:

  1. Tænd ovnen på 120°.

  2. Pisk æggehviderne til stift skum i en skål med en elpisker.

  3. Vend forsigtigt flormelis og vaniljesukker i æggehviderne med en dejskraber.

  4. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt små reder på en bageplade med bagepapir. Rederne skal have ca. 3 omgange for at få højde nok.

  5. Bag rederne i ovnen i ca. 45 minutter.

  6. Tril en rulle af marcipanen. Del den i 12 stykker. Rul hvert stykke marcipan til et lille æg, og pensl dem med bronzestøv.

  7. Anret marengsrederne med is eller sorbet. Pynt med hjemmelavede påskeæg og mynteblade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.