Rabarbersorbet smager skønt - og vil du også have den til at se ekstra skøn ud, kan du servere den i gamle kopper i alverdens smukke farver og former. Gå på jagt på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du anretter den farvefine sommersorbet.
Hvis du ikke kan få nok af rabarber, kan du prøve vores 8 bedste opskrifter
Det skal du bruge til rabarbersorbet:
4-6 personer
- 1 kg rabarber
- 1 stang god vanilje
- 1 l vand
- 1 citron
- Ca. 3 dl sukker
- Spiselige blomster
Læs også: Gode råd om rabarber
Sådan gør du:
- Skyl rabarberne, og skær dem ud i små stykker.
- Flæk vaniljestangen på langs.
- Læg rabarber og vaniljestang i en gryde.
- Tilsæt vandet, og lad det småkoge under låg, indtil rabarberne er kogt ud.
- Si saften, og kom den tilbage i gryden.
- Varm saften op igen.
- Pres saften fra en ½ citron.
- Tilsæt sukker og citron til saften, og rør rundt, til sukkeret er opløst.
- Smag saften til, så den hverken bliver for sød eller sur.
- Tag saften af blusset, og lad den køle af.
- Sæt saften i køleskabet til dagen efter.
- Hæld saften i en ismaskine, og kør den til sorbet.
- Servér sorbeten i kugler i små kopper og med spiselige blomster på toppen.
Få 7 gode råd til hjemmelavet is
TIP: Har du ikke en ismaskine, kan du hælde saften i en beholder, og stille den i fryseren. Rør så ofte som muligt – ca. hver halve time – indtil sorbeten har den ønskede konsistens.