Desserter

Risengrød med topping

Risengrød er en fast del af den søde julemåned. Prøv en ny variation af risengrøden – skift kanel og sukker ud med topping af æbletern, rosiner og honningristede kerner.
af Marie Melchior 12.11.2014 Foto: Betina Hastoft. Regi: Le Creuset
Risengrød med topping

Risengrød er en favoritspise i julen, og selvom det er en gammel klassiker, kan du sagtens variere din topping og prøve en helt ny udgave. Her får du opskriften på Risengrød med topping af æbletern, rosiner og honningristede kerner. Prøv den også som en lækker smagsvariant ved morgenbordet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Havregrynskugler på en ny måde!

Risengrød med topping:

(4 personer)

Grød:
2 dl grødris
1 liter sødmælk
1 vaniljestang
2-3 spsk. flormelis

Honningristede kerner:
100 g grofthakkede mandler
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
2 spsk. flydende honning

Læs også: Julemarkeder

Sådan laver du risengrød med topping:

Kog ris, mælk og en flækket vaniljestang ved svag varme under låg i ca. 50 minutter. Rør ofte i gryden, så grøden ikke brænder på i bunden. Rør sukker i, og afkøl risengrøden til den er lun.

Rist mandler og kerner på en tør pande, til de begynder at poppe. Tilsæt honning på panden. Vend det hele rundt i et par minutter. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir. Efter kort tid stivner det. Herefter hakkes de honningristede kerner og drysses over grøden.

Læs også: Lav den smukkeste buket til julebordet