Desserter og kager

Små figentærter

Det italienske køkken har masser at byde på, når det gælder desserter. Vi har ladet os inspirere af støvlelandet og serverer små figentærter med appelsin og mascascarponecreme, som egner sig perfekt til picnickurven!
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth 18.05.2015
Figentærter med appelsin og macascarponecreme

Tærter er nemme at lave, og du kan variere fyldet i en uendelighed. Disse fine figentærter med appelsin og mascascarponecreme er inspireret af det italienske køkken, og de små portionsstørrelser er både en hyggelig og praktisk løsning til sommerens mange picnicture i det fri.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Cheesecake med figner

Figentærter med appelsin og mascascarponecreme

Antal: 6 personer.

Dej:

  • 125 g smør
  • 100 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 knivspids salt
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. mælk

Fyld:

  • 250 g mandler
  • 50 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • ½ vaniljestang
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 15 figner
  • 30 g sukker
  • 50 g pinjekerner

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. cremefraiche, 18 %
  • 4 spsk. flormelis

FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER PÅ SØDE DESSERTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du figentærter med appelsin og mascascarponecreme:

  1. Skær smørret i mindre stykker, og rør sammen med flormelis, mel, fintrevet skal af citronen og salt.

  2. Saml dejen med æggeblommer og mælk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time. Fordel dejen i 6 smurte forme på 8 cm i diameter (alternativt 1 stor form), og stil formene i fryseren i 30 minutter. Tag formene ud af fryseren, og forbag dem ved 180° i 8-12 minutter, indtil de er let gyldne.

  3. Blend mandlerne, og bland dem med melet. Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt æg og vaniljekorn. Bland mel- og mandelblandingen i. Riv skallen af appelsinerne fint (stil halvdelen til side til mascarponecremen). Rør i mandelblandingen, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.

  4. Fordel mandelblandingen i de forbagte tærtebunde. Del fignerne i halve, og tryk dem ned i dejen. Pres saften af appelsinerne, og kog saften med sukker. Hæld over tærterne, og drys med pinjekerner.

  5. Bag tærterne i ovnen ved 170° i 25-30 minutter.

  6. Rør mascarpone med cremefraiche og flormelis. Vend appelsinskal i cremen, og servér den til kagerne.

Inspiration: 10 tærter til den søde tand

Se hvordan du laver de små tærter i videoen nedenfor, og besøg vores YouTube-kanal Homemade for flere inspirerende videoer: