Spiseligt tableau med lækkerier

Foren dine juledekorationer med julens søde spise. Lav et smukt tableau og berig det med søde julegodter for børn og voksne.
 

Du skal bruge:

  • 1 lille blondeserviet 
  • Lidt kold kaffe
  • 1 tallerken
  • 1 lille slank vase
  • 1 zinkstjerne
  • 1 vase
  • Blomstrende sukkulenter
  • Lærkekogler
  • 1 fjer
  • 1 tørret rose
  • 1 fad
  • Julepynt, fx kugler og stjerner
 
 

Opskrift på havregrynskugler:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 130 g havregryn
  • 4 spsk. Kakaopulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 spsk. stærk kold kaffe 
  • 3 spsk. Drambuie eller anden likør (kan undlades)
  • 50 g kokosmel
 

Opskrift på brændte mandler med kanel:

  • 200 g mandler
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. kanel 
  • 5 spsk. Vand

Prøv også: Opskrift på hjemmelavede klejner

 

Sådan gør du:

Læg blondeservietten ned i den kolde kaffe, så den bliver lysebrun. Tag den op, og læg den til tørre på en tallerken. Hvis servietten ikke har patina nok, stænker du den med lidt mere kaffe, og lader den tørre. Kram nu servietten sammen, og stik den ned i den lille vase, så kanten af servietten stikker op over kanten. Stik zinkstjernen ned i midten. Kom koldt vand i den anden vase, og sæt blomstrende sukkulenter ned i sammen med lærkekogler, fjeren og den tørrede rose. Stil vaserne på fadet sammen med lidt julepynt, brændte mandler i kræmmerhuse på en tallerken og havregrynskugler i skåle eller kopper.
 

Havregrynskugler:

Kom alle ingredienser undtagen kokosmel i en skål, og rør det sammen til en ensartet masse. Hvis massen er for fugtig, må du tilsætte lidt flere havregryn. Tril nu små kugler, og vend dem i kokosmelet. Læg havregrynskuglerne i en kagedåse med tætsluttende låg, og stil dem i køleskabet et par timer.
 
 

Brændte mandler:

Hæld mandler, sukker og kanel på en pande, vend det rundt, og varm panden op på fuld styrke. Tilsæt vandet. Vend jævnligt mandlerne − først bliver de hvidlige og får en tør konsistens, så begynder de at tage farve. Tag dem af panden, når de er godt brunlige i farven, men ikke brændt på. Læg mandlerne på en tallerken med et stykke bagepapir, og lad dem køle af. Skil dem ad med en kniv, og læg dem i kræmmerhuse.