Desserter og kager

Tranebærkompot med kanel

Tranebærkompot er et friskt og syrligt indslag på julebordet, der passer godt til den lidt tunge flæskesteg og fede and.
af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek 13.12.2012

Tranebærkompot med kanel er dejligt frisk tilbehør til julemiddagen, som især egner sig godt til andesteg og andet fjerkræ.

Tranebærkompot kan holde sig op til en måned i køleskabet, så du behøver ikke stå og stresse over den i sidste øjeblik.

Tranebærkompot med kanel

Tilbehør til 6 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge
500 g tranebær
350 g sukker
1 stang kanel
1 dl vand

Sådan gør du
Hæld alle ingredienser til tranebærkompot i en gryde, og lad simre i 15 min.

Tag gryden af varmen, og hæld den varme tranebærkompot i et skoldet sylteglas på ca. 1 liter. Den kan holde sig i op til en måned i køleskabet.

Se de øvrige retter i julemiddagen her:

And med æbler, timian og lyse rosiner

Brunede kartofler

Brun sauce på andefond

Julesalat med druer, valnødder og chili-ingefærdressing

Grønkålssalat med æbler og appelsin

Risalamande med kirsebærsauce