Desserter og kager

Valnøddekage

Imponér dine gæster med denne valnøddekage, der indeholder appelsin og kanel. Den er perfekt til kagebordet og til eftermiddagskaffen!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 8.12.2016
Valnøddekage

Valnødder kan bruges til næsten alt - i salater, som snack, i maden og i kager. Samtidig indeholder valnødder masser af antioxidanter og E-vitamin, så det er en god undskyldning for at putte dem i en lækker kage. Server denne velsmagende kage med hvid chokoladecreme, som kun gør den endnu bedre!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Valnøddekage med nougatcreme

Valnøddekage med appelsin og kanel, serveret med hvid chokoladecreme

4 personerIngredienser:
  • 4 æg
  • 250 g smør
  • 250 g rørsukker
  • Saft og revet skal fra en økologisk appelsin
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt salt
  • 250 g hakkede valnødder

Hvid chokoladecreme:

  • 2 dl fløde
  • 200 g hvid chokolade

Sådan laver du valnøddekage med appelsin og kanel:

  1. Del æggene, og hæld æggehvider i én skål og æggeblommer i en anden. Pisk hviderne stive.
  2. Tag en tredje skål frem, og hæld smørret og sukkeret i, og pisk det sammen til en luftig masse. Tilsæt æggeblommerne, saften og den fintrevne skal fra appelsinen, og pisk det godt sammen.
  3. Tilsæt derefter hvedemel, kanel, vaniljesukker og bagepulver og saltet. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen og til sidst de hakkede valnødder.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, og bag valnøddekagen ved 160° i 35-40 minutter. Husk evt. at tjekke med en spids lille kniv eller en træpind, om kagen er bagt længe nok, den må godt være lidt blød i midten.
  5. Lad kagen køle af, og servér den med hvid chokoladecreme.
  1. Hæld fløden op i en gryde, og varm den stille og roligt op. Hak den hvide chokolade, og hæld den op i en skål, hæld den varme fløde henover chokoladen under omrøring, indtil den er helt smeltet og ensartet.
  2. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
  3. Når cremen er helt kold, piskes den forsigtigt, helst bare i hånden med et piskeris, fordi den meget hurtigt får konsistens, og hvis den bliver pisket for meget, skiller den.
  4. Servér cremen til valnøddekagen.