Desserter og kager

WEEKEND BITES | Sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder

Få opskriften på den fløjlsbløde dessert med rosensmag, der har navnet sødmælksbudding eller malabi, som det kaldes i Mellemøsten.
af Redaktionen 8.09.2016
Dessert opskrift, sødmælksbudding

Sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder

Tid: 30 min.
Hviletid: 3 timer
Personer: 4-6

INGREDIENSER:

  • 50 g majsstivelse
  • 5 dl sødmælk
  • 2 dl vand
  • 80 g sukker

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Hindbærdrømme med lakrids og hvid chokolade

Sirup:

  • 60 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1 laurbærblad
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. rosenvand

TIL SERVERING:

  • 25 g kokosmel til pynt
  • 25 g usaltede pistacienødder

FREMGANGSMÅDE:

Rør majsstivelse ud i 1 dl mælk. Hæld resten af mælken i en gryde sammen medvand og sukker, og varm blandingen op under omrøring, til sukkeret er opløst.

Pisk majsjævningen i, når mælkeblandingen begynder at dampe. Bring det i kog under piskning, til blandingen tykner.

Tag gryden af varmen, og fordel cremen i 4-6 portionsskåle.

Læg husholdningsfilm over hver portionsskål, og sæt dem på køl i mindst 3 timer, eller til de er faste.

Sirup:
Bland sukker, vand, laurbærblad, vaniljekorn og ¼ af vaniljebælgen samt rosenvand i en lille gryde, og varm blandingen op ved lav varme, til sukkeret er opløst. Hæld siruppen på en lille flaske, og sæt den på køl.

Servering:

Drys desserterne med kokosmel og hakkede pistacienødder, og dryp med sirup.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Hvide chokolade-bites med nødder og flagesalt