WEEKENDBITES | Rabarbersnitter med lakrids og frysetørrede rabarber
Den klassiske sprøde hindbærsnitte fryder de fleste, men hvis du erstatter hindbærmarmeladen og tivolikrymmel med sød-syrlig rabarbermarmelade og lakridspulver, får du snitter, der virkelig hitter! Rabarber er i sæson netop nu, så derfor er det oplagt at justerer lidt på den traditionelle opskrift og udskifte hindbærrene med rabarber. Rabarbersnitter er den perfekte dessert til weekendens kaffebord og hygge.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på sprøde rabarbersnitter med lakrids og frysetørrede rabarber
Tid: 45 minutter.
Hviletid, dej: 30 minutter.
Bagetid: 20-25 minutter.
Antal: 8-10 stk.
INGREDIENSER:
Mørdej:
- 200 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 25 g flormelis
- ¼ tsk. salt
- ½ vaniljestang
- 150 g smør
- 1 æggeblomme
Rabarbermarmelade:
- 300 g rabarber
- 150 g syltesukker
- 1 spsk. vand
- ½ vaniljestang
Glasur:
- 2½ dl flormelis
- 1 tsk. blødt smør
- saft af 1 citron
Pynt:
- 3 spsk. frysetørrede rabarber
- 1-2 spsk. lakridspulver
Tip: Frysetørrede bær fås i større supermarkeder, i udvalgte isenkrambutikker af mærket Blomsterbergs samt hos Specialkøbmanden (specialkoebmanden.dk)
LÆs OGSÅ: WEEKENDBITES | Opskrift på cheesecake i glas
FREMGANGSMÅDE:
1. Mørdej: Bland hvedemel, mandelmel, flormelis og salt i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med melblandingen. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt æggeblomme, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
2. Rabarbermarmelade: Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og læg dem i en gryde med syltesukker og vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland både vaniljekorn og den tomme stang med til rabarberne. Kog rabarberne i ca. 5 minutter til en tyk og lækker marmelade. Fisk den tomme vaniljestang op, og kassér den. Hæld marmeladen på et rent glas med låg, og sæt den på køl, til den er helt kold.
3. Del mørdejen i 2 lige store dele. Rul den ene halvdel ud til en aflang firkant mellem 2 stykker bagepapir. Dejpladen skal være ca. 4 mm tyk. Gentag med den anden portion dej, så de får samme størrelse. Løft forsigtigt det ene stykke dej over på en bageplade med bagepapir, og bag den i en 190° varm ovn i 5 minutter, til overfladen er let sprød. Tag dejen ud af ovnen, og smør den kolde rabarbermarmelade oven på dejen i et jævnt lag. Læg den ubagte bund ovenpå. Prik små huller i den øverste dej med en gaffel, og bag kagen videre i ovnen ved 190° i 15-20 minutter, til overfladen er let gylden. Lad kagen afkøle let på en rist.
4. Glasur: Rør flormelis, smør og citronsaft (lidt ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd) sammen til en tyk glasur, og smør den jævnt ud på den endnu lune kage. Drys straks med frysetørrede rabarber og lakridspulver. Skær kagen ud i snitter, når glasuren er størknet. Opbevar dem i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur, hvis de ikke bliver spist med det samme.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Mazarin med hindbær, pistacienødder og hvid chokoladecreme