Drikke
Drinks & Cocktails
Romtoddy
Lækker gammeldags romtoddy som du kender den - med citron og kanel
af Marie
26.11.2008
Melchior/Foto: Betina Hastoft, Regi: House Doctor, Casa Katrine, Casagent, Laudrup Vin & Gastronomi
Romtoddy
- 2 økologiske citroner
- 2½ dl rom
- 1 L vand
- 3 kanelstænger
- 1½ dl rørsukker
En romtoddy er en rigtig lækker måde at behandle sin forkølelse på eller bare at nyde selvom man er helt rask. Er du så uheldig at være forkølet kan citrusen og alkoholen i en romtuddy gøre underværker, og lindre irritationen ved at være forkølet. Men en romtoddy er også lækker og hyggelig at nyde på en kold dag
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du romtoddy
- Skyl citronerne, og riv skallen med et juliennejern.
- Skær citronerne i skiver, og kom dem i en gryde sammen med skallerne.
- Kog vand, kanelstænger og rørsukker sammen.
- Kom rom i efter - det er vigtigt, at rommen ikke koger med vandet osv., da det fjerner alkoholen.
- Anret din romtoddy i glas med citronskiverne.
Den romtoddy vi kender i dag stammer fra Storbritannien, især Irland og Skotland. Oprindeligt indeholdt en romtoddy ikke rom, men derimod whisky. Den mildere smag af rom har dog de fleste steder udkonkurreret whisky, men ofte kan man i Storbritannien stadigvæk få både en romtoddy eller en helt klassisk whiskytoddy