10 lækre efterårsgodter

Dagene bliver mørkere og mørkere, og for de fleste betyder det, at lysten til at være udenfor bliver betydeligt mindre end i årets varme måneder. Heldigvis er der også mange skønne og hyggelige ting at foretage sig indendøre - og mange af dem klares bedst med en god kop te ved hånden. Og da gerne også et lille stykke sødt!

10 LÆKRE EFTERÅRSGODTER 

1. Bløde og søde bagte pærer

Bagte pærer, der er bløde og søde samt topppet med sprødt er en forrygende kombination, der går lige i skabet hos selv den mest kræsne middagsgæst — du kan finde opkriften her: bløde og søde bagte pærer. 

Foto: Stine Christiansen / skovdalnordic.com,

2. Chokoladebrownies med saltkaramel

Man kan aldrig tage fejl af en klassisk chokoladebrownie, hvis du skal byde dine kaffedate ordentlig velkommen — Find opskriften her: Chokoladebrownies med saltkaramel!

Foto: Nina Malling.

3. Bagte æbler med marcipan

Bagte æbler emmer måske af jul, men desserten smager lige godt uanset hvilken tid på året, man smager den. Opskriften kan du finde her: Bagte æbler med marcipan. 

Foto og opskrift: Brini Fetz / Sweet Sneak.

4. Chokoladetærte med karamel

Du vil begynde at finde på flere undskyldninger for at gøre hverdag til fest, når du først har smagt denne lækre chokoladetærte med karamel — Find opskriften på den dejlige tærte her: Chokoladetærte med karamel. 

Foto: Carina Krüger.

5. Mumset græskartærte 

Græskartærte er en utrolig populær dessert, når vi nærmer os Thanksgiving i Amerika - Men uanset om du fejrer dagen eller ej, er det en god anledning til at få prøvet en dessert, der er så god, at du sent vil glemme den. Find opskriften her: Mumset Græskartærte.

Foto: Inge Skovdal/skovdal.dk

6. Kulfi med pistacie og appelsin

Skulle lysten falde på en kold dessert, bør du prøve denne opskrift på kulfi med appelsin, som er så let at få ned, at man får svært ved at ikke at nuppe en liiiille skefuld mere... Find opskriften på lækre dessert her: Kulfi med pistacie og appelsin.

Inge Skovdal /skovdal.dk.

7. Tærte med pærer og tyttebær

Kombinationen af søde pærer og sursøde tyttebær giver en forrygende smag i den klassiske tærte - Opskriften på denne efterårsherlighed kan du finde lige her:  Tærte med pærer og tyttebær.

Foto: Jes Buusmann

8. Uforglemmelig S'mores-tærte 

Klassiske s'mores består normalt af kiks og skumfiduser, der er tilberedt over bål, men har du ikke lysten eller tiden til at tænde op for det gode gamle bål i haven, kan du i stedet prøve denne lækre smores tærte. 

9. Molleux au chocolat

Molleux au chocolat kan være svær at udtale, men er nem at indtage. I disse søde og små desserter, gemmer der sig nemlig flydende chokolade, som smager så forrygende, at opskriften på denne dessert kan betegnes som din billet til en  smagsoplevelse i særklasse. Du kan finde den her: Molleux au chocolat. 

Foto: Jakob Helbig.

10. Bagt cheesecake med ricotta og appelsin

Hvis du aldrig har smagt en bagt cheesecake før, så har du gået glip af meget — Prøv denne lækre udgave med appelsin og ricotta allerede i dag! Opskriften er til at finde her: Bagt Cheesecake. 

Foto: Columbus Leth.

Prøv også: Drik dig varm - 10 lækre varme drikke

Se også: Skab magi i efterårshaven med lanterner, fakler og lyskæder