Drikke

Kend din yndlings kaffe

Kaffe med mælk har mange navne. Kender du forskellen på café au lait, caffe latte og cappuccino? Her får du forklaringen bag de tre populære kaffedrikke.
af Eilen Anthoniussen / Foto: Colourbox 9.04.2014

De fleste af os har en favoriseret kaffedrik hos vores yndlings kaffeleverandør. Og mange af os er glade for en mildere udgave af slagsen, bestående af stærk kaffe og varm skummende mælk, der kan gå under flere navne som cappuccino, café au lait eller caffe latte. Men kender du forskellen på de lækre kaffedrikke?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hvilken kaffetype er du?

De tre populære kaffer ligner hinanden, og måske er det mere en vane, end den reelle smag, der er afgørende, når du bestiller en kaffe på din lokale kaffebar. Bliv klogere på, hvad de tre kaffer fra menukortet indeholder her:

Café au lait:

En café au lait serveres oftest i en stor kop og består af en espresso eller filterkaffe med varm, skummet mælk. Den franske café au lait kendetegnes ved, at kaffe og skum røres sammen i stedet for at skummet lægger sig oven på kaffen, og den har derfor en lækker brun farve.

Caffé Latte:

Kvindernes favorit, den skummende caffé latte, serveres i et højt glas med en ske. Den består af en espresso med meget mælk, gerne to dele mælk til en del espresso. Det er også her, at baristaen får mulighed for at imponere med at lave et flot mønster i skummet.

Cappuccino:

En cappuccino lægger sig i mellem de andre to. Den serveres i en stor kop og med meget mælk, men med en tydelig ring af kaffe i kanten af koppen. Cappuccinoen består af en del espresso, en del skummet mælk og en del dampet mælk, og den drysses gerne med lidt chokolade.

Læs også: Opskrifter på kaffedrikke med et tvist!