Drikke

Opskrift på årets Melodi Grand Prix-cocktail

Danmark har æren af at være vært ved dette års europæiske Melodi Grand Prix, og det hyldes med en ny cocktail, der har fået navn efter den danske nationalret ’Rødgrød med fløde’.
af Redaktionen / Foto: Pr 9.05.2014

Rødgrød med fløde er en nationalret herhjemme, og i forbindelse med at Danmark skal være vært ved årets Melodi Grand Prix har bartender Rasmus Damgaard fra GetBartender.dk mixet, shaket og fremtryllet en ny cocktail, der har navn efter den nationale dessert, der stammer helt tilbage fra 1800-tallet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Cocktailen indeholder klassiske danske ingredienser som Cherry Heering, Brøndums Snaps og danskproduceret honning og fløde, som alt sammen mixes med jordbærpuré og friskpresset citronsaft, hvilket er med til at give cocktailen den rette smag af national sødme.

Lav den perfekte Melodi Grand Prix-kage! Få opskrifterne på seks lækre cheesecakes lige her!

Lyder det som en cocktail, du vil afprøve i et festligt lag, så får du her opskriften:

Opskrift på cocktailen Rødgrød Med Fløde:
1,5 cl Cherry Heering
3 cl Brøndums Snaps Original
3 cl jordbærpuré
2 cl dansk honningsirup
2 cl Friskpresset citronsaft
Let topping med dansk piskefløde
Isterninger og kanel eller vanilje som pynt

Fremgangsmåde:

  • Hæld jordbærpure, Aalborg Akvavit Snaps, Honningsirup og friskpresset citronsaft i en shaker og fyld op med isterninger. Shake, til cocktailen er dejlig kold.
  • Top cocktailen let med piskefløde ved forsigtigt at hælde piskefløden ned over en ske, så den lægger sig ovenpå cocktailen og du fremtryller både et rødt og et hvidt lag.
  • Pynt til sidst med stødt kanel eller frisk vanilje.

Få opskrifterne på seks lækre cocktails!