Drikke

Opskrift: Sådan laver du en perfekt smoothie bowl

Smoothie bowls har efterhånden fået godt fat i de danske køkkener, og vi forstår hvorfor: Du kan nemlig sagtens lave din egen smukke, lækre og sunde smoothie bowl. Vi giver dig de bedste tips til opskrift på en lækker smoothie bowl.
af Christine Agertoft / Foto: Amelie Tauziede 5.10.2020
Smoothie bowl med banan

Sådan finder du den perfekte opskrift på smoothie bowl

Du er sikkert faldet over de smukke og appetitvækkende smoothie bowls på sociale medier. Nogle af dem er så smukke, at det næsten er synd at spise dem, og det er ikke bare en overfladisk lækkerhed. En smoothie bowl er nemlig først og fremmest et sundt alternativ til morgenmadsprodukter, den usunde snack og den syndige dessert. Den er proppet med sunde sager, men ser ligeså indbydende ud som dens usunde konkurrenter. Vi er faldet for den lækre smoothie bowl-version fra bloggeren Amélie Tauziede, og det er den, du kan se i videoen længre nede.

Hvad er en smoothie bowl?

Helt enkelt forklaret er en smoothie bowl bare en tykflydende smoothie med lækre toppings, som du spiser i en skål. Du kan lave dem i uendelig mange variationer; du kan lave supersunde smoothie bowls med en smoothie-masse af spinat, havregryn og mandelmos, eller du kan lave en sødere smoothie-masse af dadler, frosne bær, frosne bananer og mandelmælk. Derefter kan du toppe dem med lige det, der passer til dine smagsløg.

Hvordan laver man den?

Det vigtigste ved en ægte smoothe bowl er den rette konsistens. Smoothie-massen skal være tyk som grød, og det kan godt tage lidt tid, inden du finder den perfekte kombination af dine yndlingsingredienser og opnår den rette konsistens. Et godt begyndertip er at tykne sin smoothie-masse med havregryn, hvis den er for smattet. Derudover kan du bruge disse ting til smoothie-massen:
  • Frosne bananer - husk at fryse dem uden skræl
  • Dadler er med til at tykne og søde.
  • Havregryn til at tykne
  • Mandelmos eller -smør til at tykne.
  • Mandelmælk til at fortynde.
  • Chia frø.
Derefter skal der topping på, og her gælder det om at slippe fantasien løs. Du kan fx prøve de her gode toppings:

Her kan du se, hvordan du laver en smoothie bowl!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.