Drikke

Rødvin forbedrer kvinders sexliv

Kan man få bedre sex ved at drikke rødvin? Ny undersøgelse mener at have fundet en sammenhæng.
af Line Hvid, foto: All Over Press, Kilde: www.winespectator.com 23.04.2010

Kan det virkelig passe, at rødvin skulle forbedre kvinders sexliv? Ofte har vi hørt, hvordan alkohol svækker vores sanser. Men ifølge en ny undersøgelse er der altså forskel på, hvordan kvinder og mænd reagerer på rødvin. Hvis du som kvinde drikker 1-2 glas vin hver dag, så mener italienske forskere at have påvist, at du får et bedre sexliv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Vin gør dig smuk

De toskanske kvinder
Undersøgelsen blev udført på et universitet i Firenze, hvor man fulgte 800 toskanske kvinder i alderen 18-50 år. Kvinderne skulle udfylde et spørgeskema, hvor de beskrev deres sexliv. De kunne ende med en score fra 2 til 36, hvor en højere score betød bedre sexliv. Det satte man op imod, hvor meget vin de drak, og overraskende nok scorede de, der drak to glas om dagen det højeste, nemlig 27,3. Kvindene, der drak et glas om dagen, scorede 25,9, og de, der ikke drak, fik kun 24,4.

Den sunde middelhavskost
- Historisk set har vin og seksualitet været kædet sammen siden det gamle Grækenland, fortæller undersøgelsens leder Dr. Nicola Mondaini, der har udgivet bogen Vino e Eros. Mondaini og hans hold mener endvidere, at kvinders seksuelle reaktioner er mere komplekse end mænds. Men tidligere undersøgelser har vist, at middelhavskosten generelt er godt imod hjerte-kar-sygdomme, og dette skyldes sandsynligvis, at man i middelhavslandene almindeligvis drikker 1-2 glas vin om dagen. Og hjerte- og kar-sundhed har længe været forbundet med seksuel sundhed. Det kan altså være derfor, at et moderat forbrug af rødvin giver kvinder et bedre sexliv.