Drikke

Sådan foretrækker vi vores kaffe

Kaffe fås i mange varianter - filterkaffe, espresso, instantkaffe eller kapsel. Hvad vælger danskerne?
af Line Hvid 21.03.2013

Rigtigt mange danskere føler slet ikke, at dagen er begyndt, før de får deres første kop kaffe. Og det skal ikke blot være en tilfældig kop, tværtimod har alle kaffedrikkere deres favorit.

Kaffe har gennem tiden udviklet sig til at findes i mange forskellige varianter. Eksempelvis filterkaffe, espresso, instantkaffe, og den seneste trend er kaffe brygget i maskiner til kapsler. Virksomheden Nespresso har iværksat en ny undersøgelse blandt mere end 1000 danskere for at finde ud af, hvor mange danskere der drikker kaffe, hvornår på dagen vi gør det, og hvordan vi foretrækker kaffen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi drikker te, fordi det er hyggeligt - læs mere om danskernes te-vaner på Isabellas.dk

Tak for morgenkaffe
Undersøgelsen viser, at hele tre ud fire danskere drikker kaffe, og den skal være koffeinholdig. 43 procent af den kaffe vi drikker, ryger ned om morgenen, hvor kun 12 procent bliver drukket om aftenen. Desuden indeholder 97 procent af al den kaffe, vi danskere indtager, koffein. Noget tyder altså på, at vi godt kan lide den opkvikkende effekt.

Mælk, men ikke sukker, tak
Hvis du skal servere en kop kaffe for gennemsnitsdanskeren, så skal du ikke putte sukker i. Tre ud af fire bruger aldrig sukker eller sødemiddel i kaffen. Til gengæld vil knap halvdelen gerne vil have mælk i kaffen, og den mælk skal være frisk, da kun 5 procent bruger pulvermælk.

Madogbolig.dk har været til 'cupping' - kaffesmagning - og erfaret, at bønner har profil og byder på mange forskellige smagsoplevelser.

Kaffedrikning smitter
De fleste af os drikker kaffe, fordi vi godt kan lide smagen, men sjovt nok drikker en ud af fem kaffe, fordi de er sammen med andre, der drikker kaffe. Kaffedrikning har altså en afsmittende effekt på andre, og der er noget hyggeligt ved at sidde sammen over kaffen og måske et lille stykke kage til.