Den søde spanske klassiker i en vandmelon-variant egner sig fortrinligt til danske sommerdage! Her har vi skruet helt op for sommersmagen med fine kugler af verdens bedste vandmelon!
Se også: 6 kreative haverum
Opskrift på sangria med vandmelon
Tid: 15 minutter. Trækketid: 2 timer. Til: 4 personer
- 1 vandmelon (du skal bruge den udhulede melonskal samt ca. 500 g af melonkødet)
- saft af ca. 2 appelsiner
- 1 flaske rødvin
- 150 ml Grand Marnier
- 2½ dl sukkersirup (se herunder) SUKKERSIRUP: 150 g sukker 150 g vand evt. 1 stjerneanis
Inspiration: Sådan får du det bedste ud af din altan
Sådan laver du sangria med vandmelon
- Sukkersirup: Bland sukker og vand i en gryde, og giv det et kort opkog, til sukkeret er smeltet. Lad evt. en stjerneanis koge med i gryden – det giver en dejlig lakridssmag. Afkøl siruppen helt.
- Skær toppen af vandmelonen, og udhul den. Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i 1 cm storetern.
- Pres saften af appelsinerne, du skal bruge 1 dl friskpresset appelsinsaft.
- Bland rødvin, appelsinsaft, Grand Marnier og sukkersirup i en stor skål, og lad vandmelontern/kugler trække heri i 1-2 timer på køl. Servér sangriaen i den udhulede melon.
TIP: Du kan sagtens lave sangriaen dagen før, men melonen skal højst trække 2 timer, ellers bliver sangriaen for vandet, og melonstykkerne for smattede.