Drinks & Cocktails

Sangria med vandmelon - skøn sommeropskrift

Sangria er et hit til årets sommerfest eller til en hyggelig dag i haven. Denne version af den spanske klassiker rimer på sommersmag. Vi giver dig en forfriskende opskrift på sangria med vandmelon!
af Timm Vladimir 21.06.2017 Foto: Columbus Leth.
Den søde spanske klassiker i en vandmelon-variant egner sig fortrinligt til danske sommerdage! Her har vi skruet helt op for sommersmagen med fine kugler af verdens bedste vandmelon! Se også: 6 kreative haverum

Opskrift på sangria med vandmelon

Tid: 15 minutter. Trækketid: 2 timer. Til: 4 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 1 vandmelon (du skal bruge den udhulede melonskal samt ca. 500 g af melonkødet)
  • saft af ca. 2 appelsiner
  • 1 flaske rødvin
  • 150 ml Grand Marnier
  • 2½ dl sukkersirup (se herunder) SUKKERSIRUP: 150 g sukker 150 g vand evt. 1 stjerneanis

Inspiration: Sådan får du det bedste ud af din altan

Sådan laver du sangria med vandmelon

  1. Sukkersirup: Bland sukker og vand i en gryde, og giv det et kort opkog, til sukkeret er smeltet. Lad evt. en stjerneanis koge med i gryden – det giver en dejlig lakridssmag. Afkøl siruppen helt.
  2. Skær toppen af vandmelonen, og udhul den. Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i 1 cm storetern.
  3. Pres saften af appelsinerne, du skal bruge 1 dl friskpresset appelsinsaft.
  4. Bland rødvin, appelsinsaft, Grand Marnier og sukkersirup i en stor skål, og lad vandmelontern/kugler trække heri i 1-2 timer på køl. Servér sangriaen i den udhulede melon.
TIP: Du kan sagtens lave sangriaen dagen før, men melonen skal højst trække 2 timer, ellers bliver sangriaen for vandet, og melonstykkerne for smattede.