Fisk og skaldyr

Forret med jordskokkesuppe, kammuslinger og friteret æble

Det er super lækkert at spise suppe som forret. Prøv denne velsmagende jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth 1.12.2017
Forret med jordskokkesuppe, kammuslinger og friteret æble

Jordskokker er i sæson i årets koldeste måneder, så hvorfor ikke udnytte det til at lave en cremet suppe, som du og dine gæster kan lune jer på.

Du kan fx servere denne forret med jordskokker, kammuslinger og friteret æble til nytårsaften. Den vil helt sikkert blive et hit.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Forret med jordskokker

Jordskokker er i familie med kartofler, som også er en stængelrod. Derfor egner de sig også godt til supper eller i ovnen.

De er små, runde og fyldt med knolde, der kan være lidt besværlige at rengøre. De har en nøddagtig smag, som næsten altid kan fornemme, ligemeget hvordan de bliver serveret.

Prøv også denne forret med rejer!

Opskrift på jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble.

  • 600 g jordskokker
  • 1 bagekartoffel
  • 25 g smør til stegning
  • 3 dl hvidvin
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • Salt og peber

FRITERET ÆBLE:

  • 1 æble
  • 2½ dl fritureolie
  • Salt

GRILLEDE KAMMUSLINGER:

  • 4 store kammuslinger
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • Salt og peber

TIL SERVERING:

  • Olivenolie
  • Godt brød

Sådan laver du jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble.

  1. Skræl jordskokker og kartoffel, og skær dem i skiver.
  2. Steg dem let i smør i en gryde, til de er klare. Tilsæt vin og hakket rosmarin (gem lidt til pynt), og lad syren fra vinen koge væk.
  3. Hæld bouillon ved, og kog i 30 minutter.
  4. Tilsæt fløde, og kog op.
  5. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  6. FRITERET ÆBLE: Skyl æblet, og fjern ker­nehuset med en udstikker. Skær æblet i helt tynde skiver. Varm olien op i en gryde, og steg æbleskiverne, til de er lysebrune. Afdryp på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
  7. GRILLEDE KAMMUSLINGER: Pensl kam­muslingerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  8. Anret suppen i skåle, og top med friteret æble og rosmarin. Dryp med lidt olivenolie, og servér med grillede kammuslin­ger og brød til.

LÆS OGSÅ: Prøv vores andre opskrifter på suppe her!

Prøv også disse 10 festlige forretter...