Forretter

Saftige sticks

Med bagte græskarstykker og parmaskinke
af Marie Melchior 8.08.2008 Foto: Betina Hastoft. Regi: Housedoctor, Skønne blomster, Casagent

(6 personer)

• 1 lille græskar, ca. 300 g (fx hokkaido)
• ½ dl olivenolie
• Havsalt
• 1 spsk sesamfrø
• 1 spsk hakket ingefær
• 2 tsk sesamolie
• 3 spsk honning
• 3 spsk sojasauce
• 2 spsk sherry

STICKS:
• 12 skiver parmaskinke
• 12 semidried tomater
• 12 små grillspyd

TIP: En skøn snack til drinken eller som del af en tapasanretning

Skræl græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern, og læg dem på en plade med bagepapir, dryp med olivenolie og havsalt. Bag græskarrene ved 200° i 25 minutter, til de er møre. Rist sesamfrøene på en pande, til de bliver gyldne. Kom ingefær og sesamolie på panden, og vend det hele rundt. Tilsæt de resterende ingredienser på panden, og steg det hele, til massen har en sirupsagtig konsistens. Vend de bagte græskarstykker i siruppen på panden, og lad dem køle af.

STICKS: Sæt en semidried tomat, en skive parmaskinke og et stykke bagt græskar på hver stick, og server.