Juice & Saft

Fremtryl sunde smoothies med friske krydderurter

Start dagen med en lækker smoothie fuld af friske krydderurter, der både smager godt og gavner krop og sundhed.
af Line Hvid 7.10.2013

Friske, grønne krydderurter er ikke kun aromatiske smagsgivere, der gør din mad mere spændende. Mange af dem har også et stort indhold af vitaminer og antioxidanter. Persille er for eksempel fuld af jern og god, hvis du lider af mineralmangel, mens basilikum er spækket med C-vitamin. Brug et miks af forskellige friske krydderurter i din morgensmoothie, og giv kroppen et energiboost, der både smager godt og gavner sundheden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Find inspiration i opskrifterne herunder eller prøv dig frem og udvikl din egen favoritopskrift på sunde, grønne smoothies.

Opskrifter på grønne smoothies

Green-a-Colada
Ingredienser:
2 cm ananas uden skræl
1 banen (frisk eller frosset)
200 ml kokosmælk
15-20 mynteblade
1 håndfuld spinat (frisk eller frosset)
Is

Blend alle ingredienser og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

Persille/mynte shake
Ingredienser:
6 cm agurk
1 avocado
2 dl ris eller mandelmælk
1 håndfuld spinat (frisk eller frosset)
1 lille håndfuld mynteblade
1 lille håndfuld persille
Is
Evt. 1 tsk. Spirulina

Blend alle ingredienser og tilføj mere væske, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilføj spirulina for et ekstra sundhedsboost.

Læs om 10 helbredende krydderier

Friske krydderurter året rundt
Krydderurter har brug for lys, vand og den rette temperatur, så de ikke visner eller tørrer ud. Den smarte nyhed fra Fiskars gør det nemt at holde liv krydderurterne fra supermarkedet, så du kan have glæde af de smagfulde vitaminbomber i længere tid. Den indbyggede LED-lyskilde sørger for det rette lys, mens væggene skærmer for træk og kulde, så de sarte planter altid har den optimale temperatur og fugtighed. Fiskars KitchenGarden giver dermed optimale vækstbetingelser for de hjembragte krydderurter.

Placer dine yndlingsurter under kuplen på Fiskars KitchenGarden, og pluk løs af de smagfulde blade året rundt. De friske krydderurter er oplagte at bruge i smoothies og juicer, hvor de booster vitaminindholdet og sørger for ekstra saft og kraft.

Fiskars KitchenGarden fås på www.coop.dk og i Bauhaus fra 1. december 2013.