Chokoladebrownie med saltkaramel

Antal: 
15 kagestykker
Det skal du bruge: 
Brownie
200 g smør
200 g mørk chokolade 70 %
100 g hvedemel
3 æg
250 g sukker
½ tsk. salt
1 bageform, ca. 20 x 30 cm
Saltkaramel
50 g smør
75 g ahornsirup
Korn af ½ vaniljestang
Pynt
50 g pekannødder
1 tsk. flagesalt

Det behøver ikke at tage lang tid at trylle lækkerier frem i køkkenet. Denne skønne chokoladebrownie med saltkaramel og pekannødder er klar på under en time og kan hurtigt blive en hyppig følgesvend til eftermiddagskaffen, når først du har smagt den første lækre bid.

Se også: 4 retter du kan lave i din æbleskivepande
 

chokoladebrownie med saltkaramel - Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde.
  3. Brug en elpisker og pisk mel, æg, sukker og salt sammen i en skål til en luftig masse.
  4. Vend chokoladeblandingen i æggemassen.
  5. Beklæd formen med bagepapir, og hæld dejen i.
  6. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.

SALTKARAMEL

  1. Smelt smør, sirup og vaniljekorn i en kasserolle.
  2. Lad det koge til cremet karamel ved svag varme i ca. 5 minutter.

SERVERING

  1. Rist pekannødder let på en tør pande, og hak dem groft.
  2. Dryp karamellen over de kolde browniestykker, og drys med flagesalt og pekannødder.

TIP: En brownie bliver som regel ekstra god af en nat på køl, før du skærer den ud – men mums, hvor kan det være svært at vente så længe!

Læs også: Æblesnitter med et tvist